Ingezonden persbericht


Persbericht

META Group onderschrijft belang Business Proces Management

Behoefte aan beter procesmanagement binnen toonaangevende Europese organisaties en overheidsinstellingen

Costa Mesa, Calif. / Amstelveen, 10 januari 2005 - - FileNet Corporation (Nasdaq: FILE), marktleider op het gebied van Enterprise Content management (ECM)- en Business Process Management (BPM)-oplossingen, presenteert de resultaten van een onderzoek over BPM door META Group, toonaangevend in IT-research en -advies en strategisch consultancy. De resultaten onderschrijven het belang van geoptimaliseerde bedrijfsprocessen.

Het onderzoek is gericht op medewerkers binnen organisaties en overheidsinstellingen die verantwoordelijk zijn voor consumentenleningen, klantenservice en het inhouden en verstrekken van financiële schenkingen, subsidies en sociale fondsen.

Vijftig procent van de ondervraagden ziet het niet als zijn verantwoordelijkheid om de efficiëntie te garanderen van bedrijfsprocessen in relatie tot de eigen line of business. Volgens Jeff Mann, vice president META Group, is dit het klassieke 'iemand anders zijn probleem' syndroom. "In de meeste organisaties lopen vele processen door de gehele organisatie; ze blijven dus niet binnen één afdeling. Als een bepaald proces niet binnen de verantwoordelijkheid valt van één afdeling, wordt dit proces vaak gezien als iemand anders zijn probleem. De ondervraagden lieten weten dat zij in zo'n geval voor de uiteindelijke procesafhandeling vertrouwen op hun management."

Gebrek aan procesinzicht en -integratie
Er werd tevens onderkend dat niet of nauwelijks inzichtelijk is hoe specifieke processen bijdragen aan de line-of-business doelstellingen. "Volgens de helft van de ondervraagden schuilt het gevaar om de belangrijkste doelstellingen niet te kunnen realiseren, eenvoudigweg in het gebrek aan procesinzicht. Dit is een significante en zeer zorgelijke ondervinding", aldus Mann.

Tevens realiseert meer dan een derde van de organisaties de doelstellingen van een specifieke line-of-business niet, omdat er geen integratie is met processen binnen andere afdelingen. Mann: "BPM-oplossingen kunnen effectief verschillende businessuitdagingen adresseren, mits ze op de juiste manier zijn ontworpen en ingezet. Business leaders en hun klantorganisaties zouden hun voordeel hiermee kunnen doen door hun kennis van proces management technologieën uit te breiden en dit soort technologieën te in te zetten."

Voordelen automatisering
Kostenreductie en winstverbetering baren business managers de meeste zorgen, waardoor procesautomatisering in prioriteit afneemt. Slechts een kwart van de ondervraagden gaf aan dat meer dan 60 procent van hun bedrijfsprocessen is geautomatiseerd. Meta Group heeft vastgesteld dat de voordelen van automatisering kunnen bijdragen aan zowel kostenvermindering en winstverhoging, als goede ondersteuning van effectief risicomanagement en compliance. Voordelen van automatisering zijn bijvoorbeeld: minder stappen bij het uitvoeren van een bepaalde taak, een korter leerplan voor medewerkers en 'best practices' zijn (standaard) in de werkwijze ingebed. "Het onderzoek toont aan dat binnen Europese organisaties duidelijke kansen liggen voor procesverbetering. Het erkent bovendien dat BPM-technologie een oplossing biedt voor de issues waarmee de ondervraagden kampen", stelt Lee Roberts, CEO en Chairman van FileNet. "Het ECM-platform van FileNet biedt organisaties de mogelijkheid om via simulaties en analyses hun processen aan te passen en te optimaliseren. Hierdoor krijgen ze meer inzicht en duidelijkheid in de informatie en besluitvorming binnen de verschillende businessdivisies, en daardoor ook meer controle."

FileNet BV - Bouwerij 34-36, 1185 XX Amstelveen
Tel.: 020 543 1345, fax: 020 543 1363, internet: www.filenet.com

Over FileNet Business Process Manager
FileNet Business Process Manager is ontworpen om werkstromen binnen een organisatie te beheren. Door complexe processen te automatiseren, te stroomlijnen en te optimaliseren kunnen organisaties procesperformance verbeteren, cyclustijden verminderen en productiviteit maximaliseren. De Business Process Manager van FileNet is op standaarden gebaseerd. Het is zeer flexibel op maat te maken en kan snel en eenvoudig worden aangepast aan de business behoeften voor organisaties uit verschillende marktindustrieën.

Het creëert een eenduidige BPM-infrastructuur die de gebruikers en applicaties met elkaar verbindt. De 'event-driven' en zeer schaalbare architectuur activeert content en maakt het voor gebruikers makkelijker om miljoenen transacties efficiënt te verwerken. Real-time tracking van processen is mogelijk, evenals het nagaan van in het verleden uitgevoerde proceshandelingen. Dit gecombineerd met mogelijkheden voor procesanalyse en -simulatie zorgt ervoor dat men optimaal de bronnen binnen een organisatie gebruikt. Over FileNet BV
FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) helpt organisaties betere beslissingen te nemen door de content en processen achter hun activiteiten te beheren. FileNet's enterprise content managementoplossingen (ECM) stellen klanten in staat om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden door content uit hun hele organisatie te beheren, hun bedrijfsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen en een volledig aanbod aan connectiviteit te bieden die nodig is om het nemen van dagelijkse, belangrijke beslissingen te vereenvoudigen. FileNet ECM-oplossingen bieden een uitgebreide reeks capaciteiten die integratie bieden met bestaande informatiesystemen. Zo levert zij voordelige oplossingen om echte zakelijke problemen op te lossen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1982, hebben meer dan 4.000 organisaties, waaronder 81 van de Fortune 100-bedrijven, gebruikgemaakt van de voordelen die FileNet-oplossingen bieden bij het beheren van 'mission critical' content en processen. Het hoofdkantoor van FileNet is gevestigd in Costa Mesa, Californië. Het bedrijf biedt haar innovatieve ECM-oplossingen in meer dan 90 landen aan via zowel haar eigen wereldwijde verkoopkanaal en professionele diensten, als via haar ValueNet® Partner-netwerk van resellers, system integrators en applicatieontwikkelaars.
---

Voor redactionele informatie of een hard copy van het onderzoeksrapport: Influx PR - Margienke Bos of Gerline van Wijnen
Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: margienke/gerline@influx-pr.com (Ref: 0105)

Safe Harbor Statement under the Private Securities Litigation Reform Act of 1995: This release may contain forward-looking statements that involve risks and uncertainties, including statements related to the performance of FileNet's products, and the benefits that may be realized from use of FileNet Records Manager. Words such as "anticipates," "expects," "intends," "plans," "believes," "may," "will" and similar expressions are intended to identify forward-looking statements. Among the important factors that could cause actual results to differ materially from those in the forward-looking statements are possible difficulties encountered in implementing and ensuring organizational adoption of FileNet's products, FileNet's ability to develop, complete, introduce, market, distribute and gain market acceptance for its products and technologies in a timely manner; announcements of technological innovations, new products or product enhancements by FileNet or its competitors; general market conditions; and other factors detailed in the FileNet's filings with the Securities and Exchange Commission, including its recent filings on Forms 10-K and 10-Q.

Note to editors: FileNet and ValueNet are registered trademarks of FileNet Corporation. All other company or product names referenced in this release may be trademarks or registered trademarks of their respective owners.