Ingezonden persbericht


| |
|Datum                             |Kenmerk                            |
|10 januari 2005                   |P-1                                |
Bedrijfschap introduceert innovatiesite

Innovatie is een van de speerpunten van het bedrijfschap Horeca en Catering, hét kennis en innovatiecentrum voor de horeca, catering en verblijfsrecreatie. Innovatie ofwel vernieuwing is ook voor onze bedrijfstak een belangrijk middel voor rendementsverbetering en verbetering van arbeidsproductiviteit. De rol van het Bedrijfschap bestaat wat dit betreft uit het verkennen, signaleren en ontsluiten van kennis over innovatie. Het bedrijfschap Horeca en Catering heeft daarom een unieke innovatiesite ontwikkeld.

De site is een uniek digitaal communicatieplatform voor iedereen die met elkaar kennis wil delen over innovatie in onze bedrijfstak. De website www.horecainnovatie.nl is er voor beleidsmakers, ondernemers, werknemers en andere belanghebbenden, heeft een uitnodigende presentatie en een visueel aantrekkelijk zoeksysteem.

Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland introduceerde als eerste bezoeker de website op de openingsdag van de Horecava 2005. Jeu Claes: "De invloed van innovatie op bedrijfsvoering en gasten is heel belangrijk. Met de website komen nieuwe ontwikkelingen, toepassingen en vindingen voor de hele horeca beschikbaar en worden ondernemers door collega's geïnspireerd en gestimuleerd om het eigen bedrijf te innoveren."

Het accent van de innovatie website ligt op het interactieve gedeelte, dat onder andere bestaat uit een innovatiedatabase, waarin voorbeelden van innovaties niet alleen kunnen worden opgezocht, maar ook kunnen worden toegevoegd. Er staan vele nationale en internationale innovaties in, die ondernemers kunnen inspireren bij hun bedrijfsvoering. Een unieke visuele presentatie en intelligent zoeksysteem nodigen uit tot 'shoppen' op deze site.

Daarnaast kent het interactieve gedeelte van de site een forum, dat bestaat uit een aantal rubrieken waarin bezoekers vragen kunnen stellen, informatie kunnen uitwisselen etc. Verder komt er dit voorjaar een benchmark beschikbaar. Met deze zelftest kan een ondernemer via een kort aantal vragen snel testen hoe innovatief zijn bedrijf is. De basis hiervan komt uit de monitor innovatie, waarmee het Bedrijfschap momenteel de innovativiteit van de bedrijfstak meet.

Overige onderdelen van de site zijn onder andere innovatienieuws, feiten en cijfers over innovatie en new practices; uitgebreid beschreven voorbeelden van innovaties uit de praktijk.

Noot voor de redactie (