WISEKEY

WISeKey-Microsoft Platform versnelt public key infrastructuur

Het WISeKey-Microsoft Trust Platform gebaseerd op Windows Server 2003 versnelt de invoering van de public key infrastructuur in de regio Azië/Pacific.

SINGAPORE, January 10/PRNewswire/ --

Met de wijdverspreide toepassing van het nieuwe juridische raamwerk dat een algemene herkenning van elektronische handtekeningen in de regio Azië/Pacific (APAC) garandeert hebben Microsoft Corporation en WISeKey vandaag een ongekende groei in de toepassingen van PKI (public key infrastructuur), een gezamenlijk ontworpen digitale handtekening gebaseerd op Microsoft Windows Server 2003, aangekondigd in APAC.

Onder de landen die de PKI met succes hebben ingevoerd vallen China (Sinotrans) en Korea (World Trade Centre). Deze komt na de aankondiging in Europa waar WISeKey samenwerkte met Microsoft EMEA om een veilig, betrouwbaar PKI-platform voor e-government toepassingen te leveren.
http://www.microsoft.com/presspass/features/2004/aug04/08-16wisekey.as p

'Regeringen in de APAC-regio hebben ingezien dat de behoefte bestaat om hun procedures voor service- en informatievoorziening in relatie tot hun burgers te veranderen. Door de vooruitgang in de technologie aan te wenden en diensten toegankelijker te maken via meerdere kanalen en door vlugger te reageren door gezamenlijke diensten aan te bieden heeft de burger toegang tot informatie met betrekking tot diensten via een uniek contactpunt,' zei Peter Moore, Managing Director - Public Sector, Azië/Pacific, Microsoft Corporation.

'Om de problemen en uitdagingen aan te pakken die voortvloeien uit de stap naar een regering in het informatietijdperk hebben WISeKey en Microsoft een publieke-sectorstrategie ontwikkeld die hun gezamenlijke technologieën, toepassingen en vaardigheden combineren zodat alle niveaus van de publieke diensten zich kunnen richten op de elektronische regering ' voegde hij hieraan toe.

De WISeKey-Microsoft e-government technologie gebaseerd op Windows Server 2003 is een multifunctioneel applicatiepakket met een dubbele doelstelling, namelijk actief te communiceren met burgers of bedrijven en kennis te vergaren over burgers of bedrijven binnen de gemeenschap en deze vervolgens te gebruiken om hoogwaardigere diensten aan te kunnen bieden.

Het 'geheim' van WISeKey bestaat uit haar institutionele structuur dat door internationale organisaties, regeringen en algemene instellingen wordt bekrachtigd, haar locatie binnen een neutraal land (Zwitserland), haar unieke beleid betreffende veiligheid en neutraliteit over de hele wereld en het feit dat zij gebruikmaakt van Microsoft Windows Server 2003 als digitale certificatieautoriteit (CA) voor veilige en algemene toepassing van digitale certificaten. In combinatie met de algemene aanpak van WISeKey kan de CA ingebouwd in Windows Server, oorspronkelijk ontworpen om licenties van eindgebruikers te beheren, digitale certificaten leveren tegen een fractie van de kosten van traditionele certificatie autoriteitsystemen en -aanbieders.

Volgens WISeKeys Chairman en Co-Chief Executive Carlos Moreira, 'kan de combinatie van Windows Server 2003 en de WISeKey technologie voor minder dan US$20.000 worden geïmplementeerd, daarbij een volledige identiteitsinfrastructuur creërend die voorheen minstens US$1 miljoen zou hebben gekost.'

Verscheidene landen in de regio Azië/Pacific voeren momenteel deze technologie in, zoals Sinotrans in China voor een landelijk e-portaal dat gebruikmaakt van het WISeKey-Microsoft Trusted Platform en de 'federated digital ID' om een 'single sign on' toegang tot haar vele diensten en portalen mogelijk te maken. Zo ook bij Vitranet in Vietnam waar WISeKey heeft geassisteerd bij de ontwikkeling van een nationale public key infrastructuur waarbij Vitranet wordt gebruikt als de certificatieautoriteit. The World Trade Centre e-commerce platform ontwikkeld in samenwerking met de World Trade Centres in de regio Azië/Pacific en in het bijzonder de World Trade Centres in Seoul en China zijn een ander voorbeeld waar het WISeKey Trusted Platform wordt gebruikt om een veilige e-marktplaats op te zetten waar World Trade Centres en organisaties voor handelspromotie veilig kunnen handelen en activiteiten betreffende hun handelsfaciliteiten kunnen aanbieden. Op de middellange tot lange termijn streeft het partnerschap Microsoft-WISeKey ernaar de klanten in Azië/Pacific te voorzien van essentiële veiligheid waarbij de invoering van veilige computing platforms gegarandeerd wordt door fabrikanten, service providers, organisaties, applicatieontwikkelaars en anderen die digitale certificaten voor personen, organisaties en apparaten beheren.

Voor meer informatie (alleen pers):
Sanjay Nair, Edelman Singapore, +65-6733-1110 ext 208, sanjay.nair@edelman.com

Charlene Chian, Microsoft Asia Pacific, +65- 6433-5672, cchian@microsoft.com

Daniel Ybarra, WISeKey email Daniel@wisekey.ch

Volledige artikel op:

http://www.wisekey.com/pressrelease/mswkasiapacific.htm

Source: WISeKey SA

Voor meer informatie (alleen pers): Sanjay Nair, Edelman Singapore, tel: +65-6733-1110 ext 208, sanjay.nair@edelman.com of Charlene Chian, Microsoft Asia Pacific, tel +65-6433-5672, cchian@microsoft.com of Daniel Ybarra, WISekey, email Daniel@wisekey.ch

10 jan 05 17:44