Haagse Hogeschool

15 december 2004

Fototentoonstelling Bijzonder&Gewoon in de Haagse Hogeschool

Van 12 januari tot 11 februari 2005 is in het Atrium van de Haagse Hogeschool de fototentoonstelling Bijzonder&Gewoon te zien. In deze fototentoonstelling maakt de bezoeker kennis met zestien mensen met een handicap. De tentoonstelling wordt op woensdag 19 januari 2005 om 12.30 uur geopend door mevr. drs. J. Klijnsma, wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie, en stadsdeelwethouder voor Segbroek, samen met mevr. E.R.M. Verhoef van het College van Bestuur van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk.

Fotografen Henk Jansen en Pauline Janmaat portretteerden zestien mensen met een handicap. Deze mensen zijn bijzonder en gewoon. Gewoon omdat hun dromen en ambities, zorgen en angsten niet verschillen van de onze. Bijzonder omdat ze een handicap hebben en toch een zo gewoon mogelijk leven proberen te leiden. Alle gewone dingen kosten hen echter veel meer energie, tijd en wilskracht dan het mensen zonder handicap zou kosten.

Voorafgaande aan de tentoonstelling hebben 300 Haagse Hogeschool-studenten van de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Culturele en Maatschappelijke Vorming in een speciaal paspoort dezelfde vijf vragen beantwoord als de geportretteerden. Ook deze paspoorten maken deel uit van de tentoonstelling. Zijn er eigenlijk wel verschillen in de antwoorden op vragen als Hoe ziet jouw ideale zondag eruit??

Belangstellenden kunnen de tentoonstelling bezichtigen tijdens de openingstijden van de school: op maandag tot en met vrijdag van 08.30 17.30 uur.

De tentoonstelling is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Zuid-Holland en de zorgorganisaties Gemiva-SVG Groep en Steinmetz zorg en onderwijs en ACKU Cultuurbureau. Bijzonder&Gewoon heeft als doelstelling de maatschappelijke integratie van mensen met een handicap te bevorderen. De Haagse hogeschool stelde de expositieruimte in het Atrium ter beschikking.