Gemeente Waalwijk

Gymnastiekvereniging Pro Patria neemt groepen Sprang-Capelle over

Op woensdag 12 januari aanstaande draagt wethouder Van Baardwijk (Sport) de GALM-groepen Sprang-Capelle over aan het bestuur van gymnastiekvereniging Pro Patria (Sprang-Capelle). Voor deze oplossing is gekozen, nadat de sporters van het GALM-project te kennen hadden gegeven graag met dezelfde groep en docent door te willen sporten na beëindiging van het jaarlijkse project. De overdracht vindt tussen 11.15 uur en 11.45 uur plaats in de gymzaal van de Prins Willem Alexanderschool, Rembrandtlaan 18 in Sprang-Capelle.

Voor de GALM-groepen in Waspik en de deelnemers aan het 1^e GALM/SCALA-project in de wijken Laageinde, Baardwijk, De Hoef en het Centrum wordt nog een oplossing gezocht. Voorlopig kunnen deze groepen op dezelfde manier blijven sporten.

GALM-Project krijgt vervolg bij vereniging
In het najaar van 2003 is de gemeente Waalwijk gestart met het GALM/SCALA-project in Sprang-Capelle en Waspik. Het doel van het project is om mensen tussen de 55 en 65 jaar die niet sportief actief zijn een jaar lang kennis te laten maken met sport. Daarna stopt het project en zijn de deelnemers vrij om te kiezen óf ze verder willen sporten en welke sport ze dan gaan doen. In de praktijk blijkt echter dat de deelnemers graag in dezelfde groep, met dezelfde docent, in dezelfde gymzaal en op dezelfde tijd willen blijven sporten. De gemeente Waalwijk heeft samen met de projectmedewerkster van Sportservice Noord-Brabant een oplossing gevonden om aan deze wens te voldoen: gymnastiekvereniging Pro Patria uit Sprang-Capelle heeft aangegeven de vier GALM-groepen in Sprang-Capelle over te willen nemen. De gemeente Waalwijk is erg blij met dit initiatief, omdat de GALM-sporters hiermee op de voor hen bekende manier door kunnen gaan met hun hobby.