Gemeente Hilversum

Subsidie voor verhuizing naschoolse opvang Mirakel Stichting Kinderopvang Hilversum (SKH) krijgt maximaal EUR 150.000,-- subsidie voor de verhuizing en herinrichting van de naschoolse opvang Het Mirakel. Burgemeester en wethouders stellen als voorwaarde dat SKH eerst een raming van de kosten overlegt voordat zij een definitief besluit over het subsidiebedrag nemen.

De huidige vestigingsplaats van Het Mirakel aan de Kupstraat is van begin af aan een tijdelijk onderkomen geweest in verband met de stedelijke vernieuwingsplannen. Een nieuw onderkomen heeft de SKH gevonden in het vrijkomende pastorie-/woonhuis van de H. Hart/ H. Joseph naast de basisschool De Wilge aan de Cornelis Drebbelstraat. De meeste kinderen van Het Mirakel zitten op basisschool De Wilge. Zij hoeven in de toekomst niet meer met busjes te worden vervoerd naar de naschoolse opvang.
De verhuizing kan naar verwachting medio 2005 plaatsvinden.

SportNSO
De SKH heeft tevens een subsidieaanvraag bij de gemeente ingediend voor uitbreiding van de naschoolse opvang met een SportNSO op sportpark Berestein voor kinderen vanaf 10 jaar. Burgemeester en wethouder hebben deze aanvraag niet gehonoreerd omdat de geraamde kosten niet volledig kunnen worden gedekt.