Gemeente Weert

12 januari 2005

Met het oog op de carnaval

BRANDWEER CONTROLEERT HORECAZAKEN

Omdat de carnaval weer voor de deur staat, zullen de gemeente en de Weerter brandweer er binnenkort scherper op gaan toezien dat horecazaken voldoen aan de voorschriften die gesteld zijn bij het verlenen van de zogeheten gebruiksvergunning. Het gaat daarbij in het bijzonder om vluchtmogelijkheden, noodverlichting en aangebrachte versieringen.

Gebouwen met een openbaar karakter en waar veel bezoekers komen, dienen te voldoen aan bepaalde voorwaarden op het gebied van de brandveiligheid. Dat geldt dus zeker ook voor horecazaken. Als men voldoet aan de voorschriften krijgt het betreffende bedrijf een zogeheten gebruiksvergunning. De brandweer is mede betrokken bij het beoordelen van de voorzieningen die verplicht zijn gesteld voordat zo'n gebruiksvergunning kan worden afgegeven. De vergunning wordt uiteindelijk door de gemeente verleend.

De controles die nu aanstaande zijn vinden plaats op zaterdag 22 januari a.s. tussen 21.00 en 24.00 uur. Dit soort controles zullen het komend jaar ook op enkele andere momenten plaatsvinden.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2005.002 JN

---- --