Landelijke Studenten Vakbond



LSVb start samenwerking met Moldavië

Utrecht, 12 januari 2005 -- Morgen vertrekken twee afgevaardigden van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) naar Chisinau, Moldavië om een lokale studentengroep te helpen met hun activiteiten voor studenten. Het doel van het samenwerkingsproject is om daar een landelijke studentenbond op te zetten. Het project is een initiatief van de LSVb, in samenwerking met de Sloveense studentenbond SSU en de Servische studentenbond SUS.

De studenten uit Nederland gaan samen met de Serviërs en Slovenen trainingen geven over netwerken, mobiliseren en inspraak op universiteiten en de nationale politiek. Daarnaast zal er voornamelijk worden gediscussieerd over de inhoud van het woord democratie. Projectleider Joep van den Broek: "Moldavië heeft nog geen enkele structuur waarin studenten zich kunnen organiseren. Met drie voorbeelden uit Nederland, Slovenië en Servië gaan we daarover in discussie."

Al eerder ondernam de LSVb dit soort projecten. In Wit-Rusland, de Oekraïne en Suriname zijn al trainingen gegeven aan studenten die hulp nodig hadden. LSVb-voorzitter Kim Toering: "De LSVb kijkt over haar grenzen en deelt kennis met mensen die daarom vragen. Zoals ook in Nederland, proberen we zo de studentenwereld een stukje beter te maken."

Noot,