EVD

Kansen voor de muziekindustrie in Frankrijk en Zweden tijdens het Noorderslag Weekend, 13, 14 en 15 januari 2005

---

Met het wegvallen van de binnengrenzen binnen de Europese Unie zijn veel beperkingen in de export van intellectueel eigendom verdwenen. Toch wordt verhoudingsgewijs weinig Nederlandse pop- en rockmuziek over de grenzen van de Europese lidstaten geëxporteerd en Nederlandse independents profiteren weinig van de mogelijkheden die er bestaan. En dat terwijl er wereldwijd een kleine, maar wel continue vraag naar lokale CDs en ander materiaal is, met name Frankrijk en Zweden zijn interessante potentiële groeimarkten.

Tegelijkertijd is ook het aantal muziekfestivals in Europa sterk gestegen en het gemiddelde bezoekersaantal stijgt navenant. Genrematig is er in Europa een grote diversiteit in muziekculturen. Nieuwe trends en stromingen zien het licht, nieuwe genres en subgenres ontstaan. De markt hiervoor is in Nederland eigenlijk te klein, export van onze muziekcultuur is daarom noodzakelijk voor bedrijven om te overleven. Tevens is de communicatie met een internationale markt eenvoudiger dan ooit tevoren. Internet geeft ongekende marketing en promotiemogelijkheden, mogelijkheden die ook voor kleinere spelers betrekkelijk eenvoudig te hanteren zijn.

Op 14 en 15 januari worden tijdens het Noorderslag Weekend 2005 rondetafelgesprekken gehouden over het zakendoen in Frankrijk en Zweden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt u op de hoogte gehouden van de laatste marktontwikkelingen en krijgt u zicht op de kansen voor uw bedrijf in deze landen.