Partij van de Arbeid


Den Haag, 6 januari 2005


Het maandelijks Oppositiedebat van PvdA Kenniscentrum


discussie over huurbeleid: Huur, duurder, duurst


Op donderdag 13 januari organiseren het PvdA Kenniscentrum en de PvdA Nijmegen een debat over het huurbeleid van minister Dekker. Het debat vindt plaats in het Kolpinghuis, Smetiusstraat 1 in Nijmegen en begint om 20.00 uur. Aan het debat werken onder anderen mee Paul Depla wethouder in Nijmegen, Jelleke Veenendaal Tweede-Kamerlid VVD, het PvdA-kamerlid Staf Depla, Maria van Veen van de Woonbond, Peter Boelhouwer directeur OTB Delft, Kees Strik van woningcorporatie Talis, de directeur van IBVN Frank van Blokland en Willem van Leeuwen van Aedes.


Op 20 januari aanstaande komen de huurplannen van minister Dekker aan de orde in de Tweede Kamer. Om woningbouw en doorstroming te bevorderen moet volgens het kabinet van een deel van de woningen, de huurprijzen worden vrijgegeven. Is dat de juiste manier? Komt de betaalbaarheid van het wonen niet onnodig in gevaar? Leiden de plannen niet tot segregatie tussen arme en rijke wijken of tussen steden en omliggende gemeenten? Hebben woningcorporaties eigenlijk wel meer geld nodig om te kunnen bouwen? De Partij van de Arbeid heeft bij monde van Staf Depla kritisch gereageerd op de plannen. Te kritisch?


OpPositie is het maandelijkse debat van het Kenniscentrum van de PvdA, waarin actuele onderwerpen worden besproken en verschillende ideeën tegen het licht worden gehouden.