Gemeente Utrecht


Mondelinge vraag van mevrouw mr. M. Schuring voor het vragenuur van 13 januari 2005

Betreft : Zijn er concrete plannen met Fort Lunet II?

Afgelopen dinsdag 11 januari 2005 vond het kort geding plaats van de gemeente Utrecht tegen de stichting Het Hof van Eden over de opzegging van de bruikleenovereenkomst van het terrein Fort Lunet II.
Tijdens deze zitting is door de advocaat van de gemeente Utrecht, de heer Tomlow aangevoerd dat de gemeente een spoedeisend belang heeft bij de beëindiging van de bruikleenovereenkomst omdat er inmiddels plannen zijn om het gebied in te zetten als werkloosheidsproject.

Dit argument is in tegenspraak met hetgeen de wethouder in november 2004 in de raad heeft gezegd, namelijk dat de reden voor opzegging van de bruikleenovereenkomst beslist niet is gelegen in het feit dat de gemeente voor het Fort andere plannen heeft. Op de zitting van 11 januari 2005 heeft de wethouder vanuit de zaal opgemerkt dat het onjuist is dat de gemeente al plannen heeft met het Fort Lunet II.

Hoe zit het nu?
1. Bestaan er bij de gemeente Utrecht plannen voor een ander gebruik van Fort Lunet II en is dat het feitelijke motief voor de opzegging van de bruikleenovereenkomst?
2. Indien dit niet het geval is, hoe is het dan mogelijk dat de advocaat van de gemeente dit expliciet aanvoert? Is dit gewoon door hem verzonnen?
3. Als dat zo is, bent u dan met GroenLinks van mening dat het college deze zaak beter met de advocaat had moeten voorbereiden zodat de pleitnota geen onwaarheden bevat?


---- --