Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 13 januari

* HARC-TEAM ROTTERDAM ONDERSCHEPT 3650 KILO HASJ

ROTTERDAM - Het HARC-TEAM (Hit and Run Containerteam; een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie, FIOD-ECD, Douane en Openbaar Ministerie) heeft eind december 3650 kilo hasj onderschept. De straatwaarde van de drugs is circa 10 miljoen euro. Een drugshond van de Rotterdamse Douane vond tijdens een reguliere controle op 27 december hasj in een container. De verdovende middelen waren verstopt tussen marmeren platen. Na het aantreffen van de verdovende middelen werd de zaak voor onderzoek overgedragen aan het HARC-team. Het team inspecteerde daarna nog vijf containers. Ook in deze containers werd hasj tussen marmeren platen gevonden. De lading kwam uit Marokko en was vermoedelijk bestemd voor een bedrijf in Amsterdam. Er zijn vijf verdachten aangehouden. Alle verdachten zijn op 7 januari voor de rechter-commissaris geleid en inmiddels in bewaring gesteld.
* BRAND IN WONING; TWEE PERSONEN GEWOND
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks kwart over negen ontstond brand in een woning in de Rijsoordstraat. Surveillerende politiemensen van het district Zuid zagen het vuur en renden de woning in om bewoners te waarschuwen. Vervolgens werden uit voorzorg enkele bewoners van omliggende woningen geëvacueerd. Brandweerpersoneel dat snel ter plaatse was, gaf 'middelbrand' en bluste het vuur. Een 37-jarige vrouw en een driejarige jongen werden met ademhalingsprobelemen door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar respectievelijk het Erasmus Medisch Centrum en het Sophiaziekenhuis. In totaal brandden drie woningen uit, terwijl een andere woning aanzienlijke waterschade opliep. De Technische Recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand, waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

* MAN AANGEHOUDEN VOOR EX-VRIENDIN
PRINS-ALEXANDER - Een 28-jarige Rotterdammer is woensdagavond rond kwart over zeven op het Paradijsplein aangehouden nadat hij kort ervoor zijn ex-vriendin en kind onder bedreiging had meegenomen in zijn auto. Buurtbewoners waarschuwden omstreeks zeven uur politiepersoneel omdat op de Piccolo een vrouw door een man, duidelijk tegen haar wil, in een auto werd getrokken. Direct werd, aan de hand van het opgegeven signalement en de omschrijving van de auto, een onderzoek in de omgeving ingesteld. Rond kwart over zeven wist het slachtoffer, een 22-jarige Rotterdamse, de aandacht van een andere automobilist te trekken, waarna deze de politiemeldkamer belde. Kort erna kon de man op het Paradijsplein in zijn auto worden aangehouden. De vrouw en het 4-jarige meisje bleven ongedeerd. De verdachte werd ingesloten voor verhoor.


* ACHTENHALVE KILO HENNEPTOPPEN AANGETROFFEN

KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel trof woensdagmiddag rond kwart over één, in de bergingsruimte van een woning aan de Herman Bavinckstraat, drie vuilniszakken met henneptoppen aan. Na weging bleek het om 8,5 kilo hennep te gaan. De eigenaar van de woning, een 45-jarige Rotterdammer, verklaarde de hennep te bewaren voor een vriend die een coffeeshop heeft. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.


* VOETGANGER GEWOND NA AANRIJDING; AUTOMOBILIST RIJDT DOOR

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar de automobilist en inzittenden van een witte kleine personenauto die woensdagavond omstreeks negen uur is doorgereden na een aanrijding op de Langenhorst.Een 68-jarige man uit Rotterdam stak een voetgangersoversteekplaats op de Langenhorst over toen hij door de auto werd aangereden. De automobilist reed na de aanrijding, met gedempte lichten, door in de richting van de Charloisse Lagedijk. De Rotterdammer liep onder meer een gebroken been op en werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid. De Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie en politiemensen van het district Zuid stellen een nader onderzoek in en willen graag in contact komen met getuigen of mensen die op een andere manier informatie kunnen geven. Zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.


* MAN NEERGESCHOTEN; GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks kwart over drie kreeg de politie van het district Rotterdam-Centrum een melding van een schietpartij in de Kogelvangerstraat. Op straat werd een gewonde 24-jarige man uit Rotterdam aangetroffen. Het slachtoffer verklaarde dat hij onenigheid had gekregen met een man. Tijdens de woordenwisseling werd de 24-jarige Rotterdammer in zijn borst geschoten, waarna de schutter wegrende. Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche stelt een onderzoek in. De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar getuigen van de schietpartij, dan wel naar personen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Opsporing van het district Rotterdam-Centrum, via het telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


* VERDACHTE BABBELTRUC AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 35-jarige Rotterdammer is in de nacht van woensdag op donderdag rond half drie aangehouden op de Oosterlengte. De man had kort ervoor bij een woning aan de Savanne tegen de raam getikt en gevraagd te mogen bellen. De bewoner vertrouwde dit niet en waarschuwde de politie. Politiepersoneel kwam de man, die reed op een rode fiets, tegen op de Oosterlengte. De man werd meegenomen naar het bureau waar, na onderzoek bleek, dat hij mogelijk meerdere babbeltrucs op zijn naam had staan. De man werd ingesloten voor verhoor.

Middaguitgave woensdag 12 januari

* SPRINGSTOF IN SPORTTAS GEVONDEN
ROTTERDAM - De politie Rotterdam - Rijnmond stelt een onderzoek in naar de herkomst van een hoeveelheid springstof, die woensdagmorgen werd aangetroffen in een sporttas in de omgeving van de Fruitlaan in de wijk Katendrecht. Rond kwart over elf zag een medewerker van het servicepunt Katendrecht een sporttas liggen in struiken in de omgeving van de Fruitlaan. Hij nam de tas mee naar het servicepunt en daar werd de inhoud bekeken. Omdat één en ander niet werd vertrouwd, werd de politie gewaarschuwd waarna deskundigen van het bureau Wapens en Techniek vaststelden dat het om springstof ging. De hoeveelheid en soort wordt nog onderzocht. Het Explosieven Opruimings Commando(EOC)heeft de springstof meegenomen. De ongeveer twintig medewerkers die in het gebouw van het servicepunt aanwezig waren moesten tijdelijk het gebouw verlaten. De directe omgeving van het servicepunt werd tijdelijk afgezet. Er is geen acuut ontploffingsgevaar geweest. Rond twee uur werd alles weer vrijgegeven.
De recherche stelt een onderzoek in hoe de tas met springstof in de struiken terecht is gekomen en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Ochtenduitgave woensdag 12 januari