Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 13-01-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 januari heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Door getuigen werd omstreeks 00.30 uur gebeld naar de politie met de melding dat een man onder invloed zojuist de parkeergarage aan het Paardenveld rijdend had verlaten.

Ter hoogte van de Daalsetunnel werd de 29-jarige bestuurder uit Hoogeveen aan de kant gezet. Na drie pogingen kreeg de man het niet voor elkaar een goede blaastest af te leggen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 580 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Hennepkwekerij opgerold

UTRECHT De politie heeft woensdagavond bij een pand aan de Moezeldreef een hennepkwekerij ontmanteld.

Tijdens een verkeerscontrole werd een 41-jarige inwoner uit Utrecht staande gehouden in de buurt van zijn woning. Tijdens het aanspreken roken de agenten een sterke henneplucht in de omgeving. De Utrechter gaf toestemming om in zijn woning een onderzoek in te stellen.

Hier werd in een schuur een hennepkwekerij van 132 planten aangetroffen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. In een andere ruimte van de woning werden ruim 1000 stekjes aangetroffen. De man werd aangehouden en alle apparatuur en planten werd in beslag genomen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie twee meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Beveiligingspersoneel van de winkel had gezien dat twee meisjes sieraden hadden weggenomen en zonder af te rekenen de winkel wilden verlaten. De meisjes beiden 17 jaar en afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en overgedragen aan de politie.

Openstaande boetes

UTRECHT In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 januari heeft de politie een man aangehouden omdat hij nog een groot aantal boetes had openstaan.

De politie controleerde omstreeks 00.45 uur een 68-jarige man uit Utrecht. Navraag bij de meldkamer leerde dat de Utrechter nog 28 boetes had openstaan voor een totaal bedrag van ruim 2500,=. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.