GROLSCH N.V.

IndustributieTrofee dranken weer naar Grolsch

Koninklijke Grolsch N.V. PERSBERICHT

Enschede, 13 januari 2005

Voor het derde achtereenvolgende jaar is Grolsch in de categorie dranken door de Nederlandse supermarktketens gekozen tot de beste fabrikant/toeleverancier.

De supermarktketens (retailers) hebben hun 90 grootste fabrikanten/toeleveranciers beoordeeld op een drietal criteria:

- Account management: de kwaliteit van het verkoopteam - De beslissingsbevoegdheid en slagvaardigheid - De kennis van de retailorganisatie - Trade marketing: de kwaliteit van de verkoopondersteuning richting de supermarkten - De aansluiting van de categorievisie bij het formulebeleid - De ondersteuning van productintroducties - Supply chain management: de kwaliteit van de logistieke processen - Het inzicht in de logistieke processen van de retailer - De leveringsbetrouwbaarheid

Op deze criteria heeft Grolsch van alle beoordeelde drankenleveranciers (water, fris, bier, wijn, gedistilleerd) de hoogste score behaald.

De verkiezing van de beste fabrikant wordt jaarlijks georganiseerd door het aan de Erasmus Universiteit verbonden Erasmus Food Management Instituut, het onderzoeksbureau IRI Nederland en het gerenommeerde tijdschrift Foodmagazine. In het onderzoek worden de super-marktketens gevraagd hun oordeel te geven over de 10 grootste leveranciers in elk van de 9 gehanteerde categorieën. Die categorieën variëren van dranken tot diepvries en van non-food tot zuivel.


---