Ingezonden persbericht


Persbericht

Januari 2005

Nationale Schrijfwedstrijd voor kinderen uit groep 6, 7 en 8

Deze maand gaat de Nationale Schrijfwedstrijd voor alle basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8 in Nederland van start. Een nieuw initiatief met een jury van bekende (jeugd)auteurs en een bijzondere opzet. Centraal staat het thema 'Mijn beste vriend(in)', dat zelfs terug te vinden is in de te winnen prijzen.

Het uitgangspunt voor de Nationale Schrijfwedstrijd is het bevorderen van lezen en schrijven. Met deze wedstrijd zijn kinderen op een leuke manier actief bezig met taal. Daarnaast heeft de Nationale Schrijfwedstrijd nog een ander belangrijk doel. Het thema 'Mijn beste vriend(in)' moet kinderen, individueel of als groep, aan het denken zetten over vriendschap. Waarom zijn vrienden belangrijk, hoe blijf je vrienden, hoe maak je nieuwe vrienden en hoe ga je om met ruzie? Aan de hand van het thema 'Mijn beste vriend(in)' mogen kinderen hun eigen verhaal, gedicht of rap schrijven.

'Beste Vrienden Feest'

Met de wedstrijd zijn mooie prijzen te winnen. Alle kinderen die meedoen met de Nationale Schrijfwedstrijd maken kans op een uitnodiging, met beste vriend(in), voor het onvergetelijke 'Beste Vrienden Feest'. Degene met het allerbeste verhaal, gedicht of rap maakt die avond samen met die beste vriend of vriendin zelfs iets heel bijzonders mee. Met een limousine worden ze naar een helikopter gebracht om vervolgens een onvergetelijke rondvlucht te maken. Daarnaast zijn er o.a. boekenpakketten, schrijfworkshops en rapworkshops te winnen.

Schrijftips van de jury

De deskundige jury bestaat uit Carry Slee, Francine Oomen, Marja Baseler, Annemarie Walker en Henkjan Smits. Om de kinderen te helpen hebben de juryleden voor de deelnemers schrijftips. Daarnaast beantwoordt de hoofdredacteur van Taptoe en Hello You!, Patricia de Leuw, per e-mail schrijfvragen van kinderen. Meer informatie over de wedstrijd en de schrijftips staan op www.mijnbestevriend.nl.

CliniClowns winnen sowieso

Aan de wedstrijd is ook een goed doel verbonden: de CliniClowns. Als kinderen in het ziekenhuis liggen missen ze immers hun vrienden, omdat die niet altijd op bezoek kunnen of mogen komen. Daarom wordt voor elke binnengekomen inzending ¤ 0,20 gedoneerd aan de CliniClowns met een maximum van 10.000 euro. Dus hoe meer kinderen meedoen, des te beter! Inzenden is mogelijk tot 8 april 2005.

De Nationale Schrijfwedstrijd is een initiatief van ECI en wordt gesteund door The House of Books, CliniClowns, Hello You!, Taptoe en Kidsweek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Down Under Press Agency

Jonna Hagendoorn

Tel: 020 - 53 53 451

E-mail: jonna@downunder.nl

ECI

Hanneke Lutz

Tel: 0347 -- 37 93 10

E-mail: LUTZ@eci.nl