Politie Zuid-Holland-Zuid

13/01 Hoeksche Waard

13-01-2005 - Persberichten District III

ONGELUK; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
s -GRAVENDEEL De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een ongeluk op woensdagmiddag 12 januari op de Maasdamseweg gelegen tussen de Mijlweg en de Molendijk. Het ongeluk gebeurde omstreeks 17.15 uur. Een 38-jarige man uit s Gravendeel zat met zijn 8-jarige zoontje in de auto. Hij kwam uit de richting van de haven en reed richting de Molendijk. In de bocht reed hij vermoedelijk te hard waarna hij uit de bocht vloog, tegen een lantaarnpaal reed en vervolgens in de sloot belandde. Mogelijk is er een ander voertuig bij het ongeluk betrokken geweest omdat na onderzoek vast kwam te staan dat er schade en verf aan de auto zit die mogelijk van een ander voertuig afkomstig is. Vader en zoon wisten zich na het ongeluk uit de auto te bevrijden. Het zoontje kwam er vanaf met enkele krassen. De vader had een breuk onder zijn knie, diverse breuken in zijn enkel, een breuk in de pols en diverse hechtingen in het gezicht.

De politie vraagt getuigen of mensen die meer weten dringend contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

VREEMDE BEZORGSERVICE
De afgelopen dagen zijn er bij de politie meldingen binnengekomen van mensen die het slachtoffer zijn geworden van een vreemde bezorgservice. De mensen krijgen een fax binnen van NBS Nationale Bezorg Service. In deze fax staat vermeld dat voor de aflevering van een besteld pakket gebeld moet worden naar een telefoonnummer. Als men dit nummer belt, wordt gevraagd om de barcode in te typen die op de fax staat vermeld. Echter wanneer dit nummer gebeld wordt, blijkt dit een duur betaalnummer te zijn en moet men 60 euro aan belkosten betalen.

De politie adviseert personen die deze fax hebben gekregen, dit nummer niet te bellen. Het betreft een niet bestaand bedrijf op een eiland in de Indische Oceaan.

JONGE FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
s -GRAVENDEEL De politie heeft woensdagmiddag 12 januari een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van een reeks fietsendiefstallen en vernielingen van autos in s Gravendeel. De verdachte stal de fietsen met een 15-jarig vriendje uit s Gravendeel. Die werd op 8 januari j.l. al aangehouden. De verdachte stal de fietsen om ze later weer te verkopen.