Gemeente Schiedam


24 ID¿ers krijgen regulier werk in de zorg

Gemeente Schiedam sluit overeenkomst met Zorggroep Waterweg Noord

De Zorggroep Waterweg Noord en de Gemeente Schiedam hebben een overeenkomst gesloten waardoor 24 werknemers op gesubsidieerde banen binnen 5 jaar een regulier dienstverband krijgen in een ondersteunende functie in de zorg. De gemeente geeft hiervoor de Zorggroep een eenmalige loonkostensubsidie. Hiermee wordt door de gemeente de meerjarige subsidieverplichtingen voor de Schiedamse werknemers op Vangnetbanen en Doorstroombanen (=voormalige ID-banen) bij de Zorggroep afgekocht. Het betreft medewerkers van de locaties DrieMaasStede en François HaverSchmidt.

De gemeente Schiedam is in het Waterweg Noord gebied de eerste gemeente die een dergelijke overeenkomst met een zorginstelling weet af te sluiten. Hierdoor zal de gemeente de werkgelegenheid van 24 medewerkers op gesubsidieerde banen kunnen garanderen door het omzetten naar een regulier dienstverband dat volledig voor rekening en verantwoording komt van de werkgever, zonder verdere gemeentelijke verplichtingen in de toekomst.

Deze overeenkomst is een van de resultaten van het gemeentelijk arbeidsmarktbeleid. Voor het college van Schiedam is doorstroom vanuit gesubsidieerd werk naar regulier werk een van de speerpunten in dat beleid. De Zorggroep wil daarnaast ook vanaf 2005 blijven investeren in nieuwe werkgelegenheid voor werknemers op gesubsidieerde banen. Met de gemeente zullen hierover in de eerste helft van 2005 afspraken worden gemaakt. Het doel hiervan is om mensen via gesubsidieerde banen en een opleidingsplan te laten doorstromen naar regulier werk.

Om een aantal zaken zeker te stellen heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met de Zorggroep voor de duur van vijf jaar. Deze overeenkomst eindigt op 1 januari 2010. Hierin is overeengekomen dat deze eenmalige subsidie in een door de Zorggroep te beheren fonds wordt gestort. Vanuit dit fonds zullen de werknemers betaald worden. Het fonds is alleen bestemd voor de betaling van de medewerkers / subsidiering van de loonkosten van de medewerkers. Mochten na 1 januari 2010 nog middelen in het fonds resteren dan zullen deze worden geïnvesteerd in een nog nader met de gemeente overeen te komen werkgelegenheidsproject bij de Zorggroep.