Provincie Overijssel

Staatssecretaris Van Gennip opent economie.overijssel.nl

Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken heeft tijdens haar werkbezoek aan Overijssel economie.overijssel.nl geopend. Op deze site (onderdeel vande portal www.overijssel.nl ) is alle informatie op het gebied van economie in Overijssel te vinden. Naast het laatste nieuws en de achtergronden daarbij, gaat het ook om bijvoorbeeld informatie over bedrijfsterreinen per gemeente, Europese en provinciale subsidiemogelijkheden en prognoses op het gebied van economie.

Via de site hebben de economische partners in Overijssel de krachten gebundeld. Staatssecretaris Van Gennip is enthousiast over het Overijsselse initiatief: "De provincie heeft verder gekeken dan haar eigen beleidsinformatie. Ik heb daar veel waardering voor. Het getuigt van een moderne overheid die de kansen die internet ons biedt actief wil benutten."

Goed voorbeeld

"Zo zien startende ondernemers in één oogopslag wat Overijssel ze kan bieden. De site www.economie.overijssel.nl is een goed voorbeeld van moderne dienstverlening en goede voorbeelden verdienen navolging. Ik hoop dat andere provincies ook kennisnemen van dit initiatief en wie weet leidt dat weer tot een interessante samenwerking."

De provincie Overijssel is initiatiefnemer van de website, waaraan ook bijvoorbeeld Oost NV, Senter Novem en Syntens meewerken. Samen met hen zal de provincie de site verder ontwikkelen. Gedeputeerde Abbenhues: "Met deze economiesite laat Overijssel de meerwaarde zien van een gezamenlijke aanpak van provincie en partners voor digitale dienstverlening. Voor andere beleidsterreinen zal deze aanpak zeker volgen."

Kijk zelf op economie.overijssel.nl

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2005 Provincie Overijssel