Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, januari 2005

WERK VAN MUZELINCK CURSISTEN EDELSMEDEN

IN HOBBYVITRINE BIBLIOTHEEK OSS

Van 13 januari tot en met 10 februari zijn er in de hobbyvitrine van de Bibliotheek Oss werkstukken te zien van cursisten edelsmeden en sieraden maken. Zij volgen deze cursus bij Muzelinck onder leiding van docent Hendrik Stollé. Tijdens de lessen worden onder meer zilveren sieraden gemaakt en voorwerpen van andere materialen zoals koper, messing, alpaca, emaille, hout en aluminium.

De hobbyvitrine is te vinden op de begane grond in de Bibliotheek Oss.

In de cursus edelsmeden en sieraden maken komen ambacht en eigentijds ontwerp samen. Hendrik Stollé maakt de cursisten wegwijs in het ontwerpen van sieraden en plastieken in verschillende materialen, bijvoorbeeld metaal, hout, kunststof en papier. Niet alleen vorm, kleur, compositie en symboliek komen aan de orde, maar ook verschillende technieken waaronder zagen, solderen en hameren (drijven).

Zowel gevorderde cursisten als beginners tonen hun werk in de bibliotheek. Beginners leren ontwerpen aan de hand van duidelijke opdrachten en voeren deze sieraden en objecten ook daadwerkelijk uit. De gevorderden in de groep werken met opdrachten gericht op giet- en smeedtechnieken. Er is ook veel ruimte voor eigen ideeën.

Einde persbericht.

Cursus edelsmeden,

Helma Otten-van Os, tel. 0412 - 481070