Ingezonden persbericht


PERSBERICHT COPA AMSTERDAM

Graag nodigen wij u uit voor de officiële presentatie van de Copa Amsterdam, een nieuw internationaal top-jeugdvoetbaltoernooi voor A-junioren (onder 19 jaar) in Amsterdam. Copa Amsterdam wordt gespeeld tijdens Pinksteren 2005, van zaterdag 14 mei tot en met maandag 16 mei 2005 op de velden van FC Blauw-Wit Amsterdam. Aan het toernooi nemen acht gerenommeerde clubs uit Europa en Zuid-Amerika deel, waaronder Ajax, Barcelona, Cruzeiro (Brazilië) en een Amsterdamse selectie.

In de geest van het fameuze Pinkstertoernooi van Blauw-Wit

Jarenlang stond Amsterdam tijdens de Pinksterdagen in het teken van top-jeugdvoetbal. Tijdens het Blauw-Wit Pinkstertoernooi gingen plezier en prestatie hand in hand in een uiterst gemoedelijke sfeer. Tot ongenoegen van velen verdween het toernooi in de jaren tachtig echter van de Amsterdamse voetbalkalender.

Initiatiefnemers Sander Mallie en Arnoud Lips zijn er, samen met FC Blauw-Wit Amsterdam, in geslaagd de Copa Amsterdam van de grond te krijgen. In de geest van het fameuze Pinkstertoernooi zullen op sportpark Sloten drie dagen lang de talenten van de zeer nabije toekomst te bewonderen zijn. In een ambiance van 'gewoon lekker voetballen.'

Programma

Tijdens de presentatie zal het definitieve deelnemersveld van Copa Amsterdam bekend worden gemaakt. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan de andere activiteiten rondom het toernooi. Uiteraard is er na de presentatie de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Datum en locatie

Tijdstip: donderdag 13 januari 2005, aanvang 13.30 uur (ontvangst vanaf 13.00 uur) Locatie: FC Blauw-Wit Amsterdam, Sportpark Sloten, Sloterweg t/o 1054 Telefoonnummer kantine: 020-6171944
Routebeschrijving: vanuit Amsterdam neemt u de A4 richting Schiphol. U neemt afslag Sloten (S107), onderaan de afslag gaat u rechtsaf, u neemt de rotonde driekwart, na 50 meter draait u linksaf het parkeerterrein op (rechts aanhouden). Door de ingang loopt u rechtdoor tot u niet verder kunt. Hier bevindt zich FC Blauw-Wit Amsterdam.

Genodigden

De initiatiefnemers zijn vanaf het allereerste begin ondersteund door een Raad van Advies, bestaande uit prominente personen uit de sport, politiek en het bedrijfsleven, te weten: John Jaakke (Ajax), Jaap de Groot (De Telegraaf), Erik de Vlieger (IMCA), Theo van Duivenbode (oud-profvoetballer), René Zegerius (GG&GD), Jan Blokker (Atlas College) en Henk Dijkstra (Leger des Heils). Daarnaast behoren vertegenwoordigers van de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Slotervaart, FC Blauw-Wit Amsterdam, KNVB, Ajax en coryfeeën uit de voetbalwereld tot de genodigden.


---