Gemeente Breda

Morgen, vrijdag 14 januari is er weer de maandelijkse BOVA borrel in het Hoekske van het bedrijfsrestaurant, aanvang 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom op deze bijeenkomst. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je op een ontspannen ma

Beyerd2_gr.jpg

Het college van burgemeester en wethouders heeft eind december besloten om de monumentenvergunning voor het museum voor Grafische Vormgeving (Boschstraat 22-22A te Breda) te verlenen. Met de vergunningverlening is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het museum.

In augustus 2004 is de bouwaanvraag in behandeling genomen om het centrum voor beeldende kunst, De Beyerd te verbouwen tot hét museum voor Grafische Vormgeving in Nederland.

Op de aanvraag, die in oktober in het Stadsblad is gepubliceerd, zijn twee zienswijzen ontvangen.

Het college heeft het besluit genomen op basis van het advies van de Rijksdienst voor de monumentenzorg en de gemeentelijke commissie Welstand en Monumenten. De Rijksdienst voor de Monumentenzorg is onderdeel van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en is namens de staatssecretaris verantwoordelijk door de uitvoering van de Monumentenwet 1988. De Monumentenwet 1988 regelt dat voor een wijziging van een monument een vergunning nodig is.

In november is het advies op de Monumentenwet ontvangen van de Staatssecretaris van OC&W. Bij het advies van de gemeentelijke commissie Welstand en Monumenten, eveneens van november, zijn ook de ingediende zienswijzen betrokken.

Het college heeft de indieners van de zienswijzen op de hoogte gesteld van zijn besluit.

In december is de aankondiging geplaatst in de dagbladen De Stem en Cobouw voor de aanbesteding van het werk. Naar verwachting zal in 2007 het Museum voor Grafische Vormgeving worden geopend.

Breda, 13 januari 2005