Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 januari 2005

Aanhoudingen na weglopen bij aanrijding

Twee mannen aangehouden die weg waren gelopen nadat ze een aanrijding hadden veroorzaakt

Enschede

Donderdagmiddag 13 januari om ongeveer 14.20 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Hendrik ter Kuilestraat - Josinkstraat in Enschede. Twee personen uit een auto die de aanrijding hadden veroorzaakt waren weggelopen. Op de Goolkatenweg werden twee mannen gesignaleerd die aan het opgegeven signalement voldeden. Beide werden aangehouden, een van de twee probeerde nog weg te rennen maar kon na een korte achtervolging te voet worden achterhaald. Aan het bureau bleek dat een 24 jr. Enschedeer had gereden en de ander, een 20 jr. Almeloer, had er naast gezeten. Rijdend over de Hendrik ter Kuilestraat was de 24 jr. achterop de auto van een 33 jr. automobilist uit Putten gereden, die stilstond om linksaf de Josinkstraat in te rijden. Na de aanrijding waren de twee weggelopen zonder verder iets door te geven. Proces-verbaal tegen de 24 jr. wordt opgemaakt. (05-005590)

Fietspomp gestolen en geen legitimaties

Jongen steelt fietspomp van fiets, bij controle van groep jongens hebben vier van de zeven geen legitimatiebewijs

Enschede

Wordt door een getuige doorgegeven dat van een fiets die op het Hendrik Jan van Heekplein stond, een fietspomp was gepakt door een jongen die bij een groep jongeren behoorde die waren weggefietst richting Perikweg. Op de Perikweg werden zeven jongens aangetroffen, een van hen was bezig een band van een fiets op te pompen. De zeven werden aangesproken en hen werd naar een legitimatiebewijs gevraagd. Vier van de zeven konden dit niet en hebben een bekeuring daarvoor gekregen van 25 euro. Op de vraag aan de jongen die de band aan het oppompen was, een 14 jr. Enschedeer, hoe hij aan de pomp kwam, bekende hij deze even daarvoor van een fiets op het van Heekplein te hebben weggenomen. Hij vertelde dat hij dit had gedaan samen met een 15 jr. die ook tot de groep behoorde en bij wie hij achterop de fiets had gezeten. Deze twee zijn meegenomen naar het bureau en zijn na het afleggen van een verklaring onder ouderlijk gezag gesteld. Alle twee worden aangemeld bij HALT. (05-005577)

Aanhoudingen na diefstal reclamebord

Twee personen aangehouden die reclamebord van restaurant wegnemen

Enschede

Vrijdagmorgen 14 januari omstreeks 02.15 uur geeft een getuige door dat op dat moment door twee personen, een jongen en een meisje, een reclamebord van een restaurant aan de Bolwerkstraat in Enschede wordt weggenomen. Hij ziet daarna dat de twee met het bord in een auto stappen die op de Wenninkgaarde geparkeerd staat. Op de De Ruyterlaan zien politiemensen deze auto rijden en bij controle wordt het bord in de auto aangetroffen. De twee inzittenden, een 21 jr. Enschedeër en een 19 jr. Enschedese, worden aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. In de loop van vrijdag de 14e zijn de twee na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het bord gaat terug naar het restaurant. (05-005831)

Aanhouding graffitiartiest

Man aangehouden bij spuiten van grafitti

Enschede

Surveillerende politiemensen valt donderdagavond 13 januari om ongeveer 22.30 uur het gedrag op van een jongen op de Beltstraat in Enschede. Bij het zien van de politiemensen gaat hij er op zijn fiets vandoor. Op de Haaksbergerstraat wordt hij even later gecontroleerd en dan blijkt dat hij zijn handen onder de paarse verf heeft zitten en dat hij in het bezit is van een spuitbus met dezelfde kleur verf. Ondertussen was geconstateerd dat meerdere objecten, o.a. pilaren en elektriciteitskasjes met deze kleur verf waren bespoten. De man, een 24 jr. Enschedeer, is daarop aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. In de loop van de vrijdag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-005802)

Zeven aanhoudingen, 106 dagen gevangenisstraf

Zeven personen aangehouden die samen nog 106 dagen gevangenisstraf moet uitzitten

Enschede

Donderdagmorgen de 13e januari zijn zes Enschedeers en een Enschedese van huis gehaald die in totaal nog 106 dagen gevangenisstraf moeten uitzitten. Twee van hen, een 28 jr. vrouw en een 35 jr. man, spannen de kroon, zij mogen 28 dagen blijven zitten. Van de andere vijf ligt het aantal dagen tussen 2 en 16. Deze zeven zijn aangehouden in het kader van een speciale actie "Bon Giorno" die in Enschede-West werd gehouden. In het kader van deze actie hebben ook nog een aantal mensen hun nog openstaande boetes aan het afdelingsbureau Enschede-West voldaan. In totaal werd ruim 3100 euro betaald. De hoogste boete, 449 euro, werd betaald door een 28 jr. Enschedeer. (05-005359)

Onder invloed, verzet en belediging

Man aangehouden die 1 promille in zijn bloed heeft, zich verzet tegen de aanhouding en de politiemensen uitscheldt.

Almelo

Surveillerende politiemensen kregen vrijdagmorgen 14 januari om ongeveer 00.20 uur geen voorrang van een automobilist op de kruising Wierdensestraat - Kersenstraat in Almelo. De automobilist ging er met hoge snelheid vandoor, maar op de Spreeuwenstraat voldeed hij aan een stopteken. Alcoholgebruik bleek waarvoor hij werd aangehouden. Tegen deze aanhouding verzette hij zich en beledigde daarbij de politiemensen. Met de nodige moeite kon hij naar het bureau worden overgebracht waar de ademanalyse 1 promille uitwees. Voor nader verhoor is de man, een 26 jr. Almeloer, opgesloten. In de loop van de vrijdag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-005819)

Aanhouding na poging vernieling

Man aangehouden na pogen vernielen ruit

Rijssen

Vrijdagmorgen 14 januari om ongeveer 00.05 uur werd gemeld dat van een winkel aan de Grotestraat in Rijssen een ruit was vernield. Het signalement van de dader werd doorgegeven en deze werd een eindje verderop aangetroffen en aangehouden. Hij, een 24 jr. Rijssenaar werd meegenomen naar het bureau. Bleek dat hij tape van een noodruit had losgetrokken en geprobeerd had met een aantal karatetrappen de ruit te vernielen. Dit was niet gelukt en een proces-verbaal voor baldadigheid wordt opgemaakt. De 24 jr. is na verhoor heengezonden. (05-005813)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --