PERSBERICHT - 2005-01-14

Met ingang van 14 januari vanaf Brussel-Zuid naar Oostenrijk en Italië

Seizoen Bergland Expres begint vandaag

Op vrijdagavond 14 januari 2005 vertrekt de eerst Bergland Expres van het seizoen vanaf station Brussel-Zuid naar de populaire skigebieden in Oostenrijk en Italië. Eindbestemmingen zijn Zell am See en via Innsbruck naar Zuid-Tirol met goede verbindingen naar de andere populaire gebieden in de Dolomieten.

Speciaal voor de Nederlandse reiziger biedt The Train Company bij boeking via haar website gratis treinkaartjes aan vanaf Roosendaal naar Brussel.

Deze skitrein vertrekt voortaan iedere vrijdag vanaf Brussel-Zuid en rijdt via Brussel-Noord, Leuven Luik en Verviers naar Oostenrijk en Italië. De terugreis vangt aan op de zaterdag met een aankomt in Brussel op de zondagmorgen. De Bergland Expres rijdt tot 20 maart 2005. Voor de Nederlandse markt zijn de logische opstapplaatsen Brussel of Luik en in overleg Aken.

De Bergland Expres is een nachttrein met verschillende comforttypen, zoals luxe slaapwagens en couchetterijtuigen. Bovendien rijdt een barrijtuig mee. s Avonds worden de compartimenten door de Nederlandse en Belgische servicemedewerkers omgebouwd naar comfortabele slaapplaatsen.

De verkoop van tickets is rechtstreeks bij de The Train Company en geschiedt daarnaast in België op de grotere NMBS-stations, bij reisagenten, via Thomas Cook en via Jetair. Naast TTC biedt de Treinreiswinkel uit Leiden de Bergland Expres ook aan.

The Train Company is een Nederlands treinbedrijf dat in 2003 is gestart met de Lourdes Express. In de winter van 2003/2004 heeft The Train Company de Bergland Expres nieuw leven ingeblazen, met bestemming Oostenrijk. Met haar Bergland Expres die op 14 januari 2005 vertrekt vindt een uitbreiding plaats naar het Italiaanse Zuid-Tirol met goede verbindingen naar de overige gebieden in de Dolomieten.