Gemeente Vlieland

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:
lichte bouwvergunning

·De heer A. van Houten, voor het plaatsen van een berging op het perceel Vorkduin 6 (ingekomen 12 januari 2005). reguliere bouwvergunning

·De heer K.T.M. Huisman, voor het verwijderen van een dragende muur op het perceel Duinweg 9 (ingekomen 6 januari 2005).
·Mevrouw S. Mesli, voor het vergroten van een schuurdeur op het perceel Dorpsstraat 103 (ingekomen 7 januari 2005).
·De heer W.J.C. Joosse, voor het plaatsen van een ventilatiekanaal op het dak en een markies aan de voorgevel van het perceel Dorpsstraat 83 (ingekomen 10 januari 2005).

·De heer L. de Graaf, voor het aanbrengen van een stalen balk en het veranderen van de kapconstuctie op het perceel Dorpsstraat 158/160 (ingekomen 10 januari 2005).
Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevr. B. Verheij
Bouw- en woningtoezicht: mevr. N. Platvoet
telefoon: 0562-452719.

tuinafval
Dinsdag 18 januari wordt het tuinafval weer opgehaald. Wanneer u tuinafval wilt aanbieden kunt u dat doorgeven aan de gemeentesecretarie, telnr. 452710. Per huishouden mag maximaal een halve m3 worden aangeleverd. De aanbieding dient netjes te gebeuren en in ingebonden hoeveelheden met een maximum lengte van 1,5 meter. Zet het afval in de berm van de weg op zo'n manier, dan anderen er geen last van kunnen ondervinden.

raadscommissie-vergadering 17 januari 2005
Agenda van de raadscommissie van Vlieland op maandag 17 januari 2005, aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis.

1.Opening en vaststellen agenda.

2.Mededelingen.

3.Spreekrecht burgers.

4.Vaststellen notulen raadscommissie-vergadering d.d. 15 november 2004.

5.Stand van zaken Duinwijck.

6.Discussie over sportcomplex Flidunen.

7.Discussie over de lokale rekenkamer(functie) en de rechtmatigheidscontrole.

8.Rondvraag.

9.Sluiting.
Ter voorbereiding op deze vergadering zijn de navolgende onderliggende stukken ter inzage gelegd.

·Het rapport van Marktplan naar het haalbaarheidsonderzoek Flidunen.
·De uitgave "de lokale rekenkamer en rekenkamerfunctie" uit de serie "Dualisme en lokale democratie".

·De circulaire "vernieuwde accountantscontrole bij provincies en gemeenten" van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Indien u gebruik wenst te maken van het spreekrecht dient u zich daartoe voor aanvang van de vergadering te wenden tot de plv. griffier (tel.nr.: 0562 - 452712).

bijzondere Raadsvergadering 21 januari 2005
Agenda van de bijzondere vergadering van de gemeenteraad van Vlieland op vrijdag 21 januari 2005, aanvang 16.00 uur in het gemeentehuis. Bij de vergadering zal de Commissaris der Koningin, de heer drs. E.H.T.M. Nijpels, aanwezig zijn.

1.Opening en vaststellen agenda.

2.Mededelingen.

3.Spreekrecht burgers.

4.Vaststellen Verordening op de vertrouwenscommissie in verband met de invulling van de vacature van de burgemeester van de gemeente Vlieland plus installeren van de leden van de vertrouwenscommissie.
5.Vaststellen van de profielschets burgemeester van Vlieland.
6.Rondvraag.

7.Sluiting.
Indien u gebruik wenst te maken van het spreekrecht dient u zich daartoe voor aanvang van de vergadering te wenden tot de plv. griffier (tel.nr.: 0562 - 452712).

spreekuur dierenarts
Dierenarts K. Fonad houdt spreekuur op zaterdag 15 januari as in de VMBO School de Krijtenburg, Lutinelaan 3 te Vlieland. U kunt een afspraak maken via het telnr; 06-23484561.

jaarvergadering IJsclubVlieland
Ijsclub Vlieland nodigt u uit voor het bijwonen van de jaarvergadering op woensdag 19 januari 2005 in "De Oude Stoep", aanvang 20.00 uur.

vacature
In verband met het vertrek van één van de medewerksters is het bestuur van de Stichting "Flidunen" op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste

Toezichthouder/schoonmaker (M/V)

Wat wij bieden:
Van de toezichthouder/schoonmaker wordt verwacht dat hij/zij toezicht houdt op het aanwezige publiek in het zwembad. Tevens zullen tijdens openingstijden werkzaamheden aan de kassa moeten worden verricht. Iedere dienst eindigt met het schoonmaken van de verschillende ruimtes in het zwembad. De werkzaamheden worden per dienst in principe uitgevoerd door twee personen die elkaar afwisselen en ondersteunen. De omvang van de functie wordt in onderling overleg vastgesteld. Kandidaten worden verzocht in de brief aan te geven voor hoeveel uren men beschikbaar is. De minimale omvang bedraagt 5 uur per week; de maximale omvang is 19 uur per week.

In het zwembad wordt gewerkt met een zgn. laag- en hoogseizoenrooster. In het laagseizoen is het zwembad minder vaak geopend dan in het hoogseizoen. De werktijden in laag- en hoogseizoen worden in onderling overleg door de beheerder vastgesteld. De werkzaamheden vinden overdag, `s avonds en in de weekenden plaats.

De hoogte van het salaris zal afhangen van leeftijd, opleiding en werkervaring.

Wat wij vragen:
De toezichthouder/schoonmaker dient over een geldig EHBO-diploma en een bevoegdheid tot het houden van toezicht te beschikken (of de bereidheid hebben om deze bevoegdheden te gaan halen).

Inlichtingen en sollicitaties:
Voor inlichtingen over de functie kan contact worden opgenomen met Gerard List (tel: 451445 zwembad of 06-29583610). De sollicitatiebrief met cv kan worden gericht aan het bestuur van de Stichting Flidunen, De Uitlegger 2, 8899 CE Vlieland. Reacties kunnen worden ingediend tot en met woensdag 26 januari 2005.

te huur aangeboden
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende gemeentelijke huurwoning per nader te bepalen datum voor verhuur wordt aangeboden:

Dorpsstraat 39a

type woning: bovenwoning
bouwjaar: 1987

Indeling:
eerste verdieping; woonkamer 18,6 m2
keuken 10,6 m2
badkamer 3,8 m2
toilet
slaapkamer 12 m2

begane grond: berging 2,7
tuin: 182,5 m2

huurprijs per maand: ca. 330,00
( onder voorbehoud)

te huur aangeboden
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende gemeentelijke huurwoning per nader te bepalen datum voor verhuur wordt aangeboden:

Bremweg 8

type woning: hoekwoning
bouwjaar: 1965

Indeling:
begane grond; woonkamer 24,2 m2
keuken 7 m2
toilet
berging 9,7 m2

eerste verdieping; slaapkamer 1 10,2 m2
slaapkamer 2 14,1m2
slaapkamer 3 5,9 m2
badkamer: 2,2 m2

zolder 11,9 m2
tuin: 175 m2

huurprijs per maand: ca. 425,00
( onder voorbehoud)

te huur aangeboden
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende gemeentelijke huurwoning per nader te bepalen datum voor verhuur wordt aangeboden:

De Drift 10

type woning: tussen/eindwoning
bouwjaar: 1987

Indeling:
begane grond; woonkamer 18 m2
keuken 5,5 m2
toilet
berging 7 m2

eerste verdieping; slaapkamer 9,4 m2
badkamer 2 m2

tuin: 105 m2

huurprijs per maand: ca. 385,00
( onder voorbehoud)

Een ieder die belangstelling heeft voor (doorstroming naar) deze woningen, en staat ingeschreven in de Centrale Registratie van Woningzoekenden, kan zich voor deze woning inschrijven door middel van een formulier dat verkrijgbaar is aan de balie van het gemeentehuis.

Inschrijven voor deze woningen kan tot uiterlijk maandag 24 januari 2005 12.00 uur.

Inschrijvingen die na bovenvermeld tijdstip worden ingediend worden niet in behandeling genomen.
Na beëindiging van de inschrijftermijn wordt door de adviescommissie woningtoewijzing een advies opgesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland. Het college wijst de woning vervolgens toe. Degene aan wie de woning wordt toegewezen wordt hieromtrent telefonisch ingelicht. De overige mensen die zich hebben inschreven voor de woning en hem niet hebben toegewezen gekregen krijgen hierover zo spoedig mogelijk bericht.