Gemeente Helden

Informatieavond over start woningbouw Schrames Op donderdag 13 januari 2005 is er in The Apollo, Mariaplein 15 in Helden een informatie-avond over het plan Schrames. In 2005 wordt daar gestart met de bouw van 23 starterswoningen, 14 patiowoningen en 14 twee-ondereen-kapwoningen. In het plan Schrames worden in 10 jaar ongeveer 280 woningen gebouwd. De informatie-avond begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom.

Geschiedenis

Het bestemmingsplan Schrames dateert van begin ja rennegentig.De gemeente is destijds niet in dit bestemmingsplan begonnen met bouwen omdat zij in dit gebied weinig grond in eigendom had. Dit in tegenstelling tot de gebieden Onderseveld en Houbenslag waar de gemeente veel grond in eigendom had. Daarom is er in Houbenslag en Onderseveld wel begin jaren negentig begonnen met het bouwen van woningen

Maar nu is het de beurt aan plangebied Schrames.

luchtfoto
inrichtingsplan

Nieuwe inzichten in bouwen
Aan de randen van het gebied Schrames is inmiddels wel het een en ander gebeurd zoals de verplaatsing van de supermarkt en de verplaatsing van garagebedrijf en tankstation Mertens. Maar er zijn ondertussen ook nieuwe inzichten over hoe om te gaan met infiltratie van het hemelwater, duurzame energie, verkeersveiligheid. Ook is er nieuwe regelgeving op het gebied van archeologie en flora en fauna.
Aan de hand van de nieuwe inzichten, regelgeving en onderzoeken is hoofdeigenaar en ontwikkelaar Van Nieuwenhuizen-Jongen samen met de gemeente gaan kijken naar een nieuwe invulling van het gebied Schrames.
De gewijzigde inzichten leiden onder andere tot een andere verdeling en situering van de woningen over het gebied, andere toegangswegen tot het gebied en een andere manier van het omgaan met infiltratie van hemelwater.
Zo lopen de straten in het nieuwe plan van oost naar west, om op die manier de woningen met het dak richting zuiden te kunnen oriënteren. Tevens wordt het hemelwater niet meer ondergronds via riolering afgevoerd maar juist zichtbaar bovengronds via de openbare weg naar een buffer aan de rand van het plan en daarna gedoseerd afgevoerd naar de Kwistbeek.

waterafvoer
straat waterafvoer huis

280 woningen en grote diversiteit
In het gebied worden in totaal ongeveer 280 woningen over een tijdsbestek van tien jaar gebouwd. Het plan wordt dus gefaseerd uitgevoerd. Er zullen huurwoningen, koopwoningen, vrijstaande woningen, twee onder een kapwoningen en rijtjeswoningen gebouwd gaan worden. Hierover worden afspraken gemaakt tussen de gemeente en ontwikkelaar Van Nieuwenhuizen Jongen. Met welke type woningen iedere fase wordt ingevuld is tevens afhankelijk van de vraag die er op dat moment is.

patiowoning
starterswoningen

Informatie

Wilt u meer informatie over het plan of heeft u gewoon interesse in hoe het gebied Schrames eruit komt te zien, kom dan naar de informatie-avond die gehouden wordt op donderdag 13 januari 2005 in The Apollo in Helden. De avond begint om 19.30 uur.Ubentvanharte welkom op deze informatie-avond.

10-12-2004 12:11