Gemeente Breda

Gemeente stopt 380.000 euro in verbetering veiligheid en toegankelijkheid gebouwen

Veertien openbare gebouwen, de speeltuin aan de Ploegstraat en vijf gymzalen in Breda krijgen gezamenlijk 386.137 om te voldoen aan de hogere eisen van (brand)veiligheid en toegankelijkheid. Het bedrag wordt in de loop van dit jaar besteed aan verschillende aanpassingen.

Burgemeester en wethouders hebben het bestedingsplan voor de instandhouding van de maatschappelijke voorzieningen in Breda vastgesteld.

De brandweer heeft vorig jaar de controle op het voldoen aan de eisen van brandveiligheid van gebouwen voortgezet. Het grootste deel van het budget, ruim 200.000, besteedt de gemeente aan het brandveiliger maken van accommodaties. Zo krijgt peuterspeelzaal t Blokkendoosje in de wijk Doornbos-Linie een nooduitgang en wordt het Racketcentrum aan de Terheijdenseweg brandveiliger gemaakt.

Verder past de gemeente accommodaties aan zodat ze beter geschikt zijn voor de huidige gebruikers of nieuwe groepen gebruikers. Zo krijgt buurtcentrum de Loper in Kesteren/Muizenberg een stalling voor scootmobielen.

Ook wil het college dat accommodaties beter bruikbaar en bereikbaar zijn voor mensen met een beperking. Er komt daarom bijvoorbeeld bij de speeltuin aan de Ploegstraat een invalidentoilet en de gemeente maakt de natuurtuin van het Milieu Educatief Centrum beter toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rolstoel.

Burgemeester en wethouders vinden het belangrijk dat welzijnsaccommodaties in Breda veilig, bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar zijn. Dat betekent dat ze moeten voldoen aan de huidige eisen van (brand)veiligheid en toegankelijkheid.

Het geld dat het college besteedt aan het veiliger en toegankelijker maken van accommodaties in Breda maakt deel uit van het Meerjareninvesteringsprogramma van Sociale Zaken, Arbeidsmarktbeleid en Welzijn 2001-2005.

Breda, 14 januari 2005