Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 januari 2005


Zutphen - Politie zoekt getuigen van gewelddadige diefstal


Op donderdag werd rond 11.30 uur in het Vogelpark van een inwoonster van midelbare leeftijd uit Zutphen op gewelddadige wijze de portemonnee weggenomen. De vrouw liep in het park en werd door drie negroïde mannen vastgepakt en geslagen. Zij eisten geld van de vrouw.
Signalement van de 3 mannen: leeftijd tussen 25 en 30 jaar, één van de mannen droeg een petje achterstevoren, één van hen had een gouden hoektand en een ander hand een naam schoren op zijn achterhoofd. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die weten wie deze mannen zijn. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Zutphen - Fietsers raken gewond


Een 46 jarige fietsster uit Zutphen raakte donderdagmorgen gewond na een aanrijding. De Zutphense kreeg rond 08.20 uur op de rotonde Deventer / Burg. Dijckmeesterweg geen voorrang van een 48 jarige automobiliste uit Zupthen. De fietsster viel op de grond en werd eerste hulp verleend door een passant. De fietsster werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen. De automobiliste bleef ongedeerd.


Ook op de Gerard Doustraat raakte donderdagmorgen een fietsster gewond. Een 73 jarige Zutphense fietste rond 10.30 uur over de Michiel de Ruyterstraat. Op de kruising met Gerard Doustraat wilde zij linksaf slaan en verleende hierbij geen voorrang aan een 30 jarige automobilist uit Zutphen. Door aanrijding kwam zij te vallen en brak hierbij een heup. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Donderdagmiddag rond 13.35 uur botsten twee fietsers tegen elkaar. Een 46 jarige inwoner uit Zutphen fietste op het fietspad aan de Braamkamp. Uit een steegje kwam plotseling een 46 jarige Zutphense en zij fietste pardoes het fietspad op. De fietsers botsten tegen elkaar en de Zutphense kwam ten val. Zij werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man bleef ongedeerd.


Zutphen - Inbreker overlopen

In een woning aan de Rozenhoflaan werd donderdag rond 08.40 uur een inbreker overlopen. De bewoner zag een onbekende man in zijn woning. Deze ging er als een haas vandoor op een fiets. De bewoner is hem nog achterna gegaan, maar kon hem niet meer bijhouden. Het gaat om een kalende man van ongeveer 50 jaar. De man droeg een lange grijze jas en had een lang mager postuur. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Warnsveld - Diefstal computer


Bij een school aan de Bussenweide werd donderdagmiddag ingebroken. Dit is waarschijnlijk gebeurd tussen 17.25 en 17.45 uur. Er werd een ruit vernield om binnen te komen. Weggenomen werd een pc kast en een TFT scherm. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op zich te melden op 0900 8844.


Kring van Dorth - 11 bestuurders te hard


Agenten hebben donderdagmorgen bij controle op de Bathmenseweg 11 bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km. Er is hier 60 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --