SAP

SAP Business One werkt geïntegreerd met Microsoft Excel en Microsoft Outlook

Overname Noorse iLytix Systems levert eenvoudig te gebruiken rapportagetool

´s-Hertogebosch - 14 januari 2005 - De nieuwste versie van SAP Business One, SAP's geïntegreerde business software voor kleine tot middelgrote ondernemingen, biedt een aantal nieuwe mogelijkheden. Naast nieuwe functionaliteit voor MRP (Materials Requirement Planning) en verbetering van de boekhoudkundige en CRM- (Customer Relationship Management) functionaliteit, biedt SAP Business One nu een nieuw rapportagetool (XL Reporter) en mogelijkheden voor business intelligence. Hiermee wordt naadloze integratie met Microsoft Excel en Microsoft Outlook mogelijk. Gebruikers van SAP Business One krijgen hierdoor direct toegang tot alle belangrijke bedrijfsgegevens en kunnen zelf uitgebreide rapportages maken. Hierdoor kunnen zij direct zien wat er speelt binnen de onderneming en kunnen ze de bedrijfsprocessen 'real time' beheren. De uitbreiding met XL Reporter is het resultaat van de volledige overname van de ontwikkelaar van deze software, het Noorse bedrijf iLytix Systems.

De nieuwe XL Reporter maakt informatie direct inzichtelijk in Microsoft Excel. De gebruiker kan nieuwe en bestaande (financiële) rapporten, planningsoverzichten en dergelijke automatisch aan alle betrokkenen sturen. Bedrijfsgegevens zijn bovendien te integreren met gegevens afkomstig uit andere software. Met de heldere menu's en eenvoudige 'drag & drop' functies is het eenvoudig om in een paar tellen rapporten te maken, uitkomsten hiervan te vergelijken en 'what if' scenario's uit te voeren. Voor het maken van rapporten wordt de Excel-interface gebruikt. Hierdoor kunnen gebruikers snel met deze functionaliteit aan de slag.

De nieuwste versie van SAP Business One (2004) is per direct beschikbaar. Daarnaast wordt de XL Reporter binnenkort ook aangeboden aan de huidige gebruikers van SAP Business One als onderdeel van hun standaard onderhoudscontract.

SAP Business One

SAP Business One is een standaardoplossing die is ontwikkeld voor beginnende en dynamisch groeiende bedrijven die minder complexe en branchespecifieke IT-functionaliteiten vereisen. SAP Business One houdt grip op de kernoperaties die noodzakelijk zijn om een bedrijf succesvol te runnen. Met SAP Business One worden onderdelen, zoals financiële administratie, rapportages, sales en distributie, inkoop, voorraadbeheer en partnermanagement inzichtelijk gemaakt. Met meer dan 530 partners wereldwijd, 3000 klanten en 25 landenversies helpt SAP Business One bedrijven hun bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, voordelen te halen uit groeikansen en naadloos aan te sluiten op bedrijven die SAP Business Suite-oplossingen gebruiken. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands/smb.

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 28 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de luchtvaartindustrie tot nutsbedrijven. Op dit moment gebruiken meer dan 22.600 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 76.100. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'.
Bezoek ook: www.sap.com/community/netherlands

---

Disclaimer

Copyright

Wilt u meer weten? Neem contact op met SAP voor meer informatie.