Gemeente Amsterdam

Debatten in Geuzenveld
10 januari 2005 - Djoe Lan Tan

In stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer is de debat-estafette "Begrijpen we elkaar?" gestart. Op zaterdag 15 januari vindt het eerste debat van een serie plaats, met medewerking van minister Rita Verdonk.

Na de moord op Theo van Gogh zetten bewoners en maatschappelijke organisaties zich opnieuw in om het leefklimaat tussen de verschillende bevolkingsgroepen te verbeteren.

Op zaterdag 15 januari vindt het eerste debat van een reeks plaats met medewerking van minister Rita Verdonk. Mensen uit verschillende bevolkingsgroepen en leeftijden debatteren met de minister en met elkaar over wat wél en wat níet kan.

In deze bijeenkomst zal de minister haar standpunten uiteen zetten over integratie en de relatie tussen vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid. Daarna gaat de minister in discussie met het publiek.

Eerste debat

Het eerste debat met minister Verdonk vindt plaats op zaterdag 15 januari 2005 vanaf 14.00 uur in de Multibox, Jan de Louterstraat 15 te Amsterdam. De inleidingtoespraak wordt gehouden door de heer Anton Ederveen, portefeuillehouder Welzijn, Onderwijs en Sport van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Tweede debat

Op 10 februari vindt het tweede debat plaats in de vorm van het televisieprogramma "Jongerenlagerhuis". Het thema van deze dag is Wat kun je nog zeggen? Het wordt georganiseerd in het stadsdeelkantoor van Geuzenveld-Slotermeer; het Tuinstadhuis op Plein '40-'45 nr. 1. Aanvang is om 16.00 uur.

Derde debat

Op 8 maart gaan allochtone en autochtone ouderen met elkaar in debat over De grenzen van fatsoen en respect. Ook dit debat wordt georganiseerd in het stadsdeelkantoor van Geuzenveld-Slotermeer; het Tuinstadhuis op Plein '40-'45 nr. 1. De aanvang is 16.00 uur.

Afsluitend debat

De debat-estafette wordt in april afgesloten met een groot "intergenerationeel debat" tijdens de Week van de Taal. Dit zal zijn in het Pluspunt, Aalbardakade 5 te Amsterdam; datum en tijd worden nog bekendgemaakt.

Meewerkende organisaties


* Stichting Buurtbelangen,

* Stichting Dock,

* het Novacollege,

* Stichting de Brug,

* Stichting Destec,

* Openbare Bibliotheek, filialen Geuzenveld en Slotermeer.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Marjo van der Woerd, email mvdwoerd@geuzenveld.amsterdam.nl, telefoonnummer 020 889 83 42.

© Gemeente Amsterdam