Gemeente Almelo

PERSBERICHT, Almelo 11 januari 2005

Onthulling grootste kunstwerk in Almelo

Liefst zeven bij zeven meter meet het kunstwerk 'Je Redt Het Wel' in de vorm van een Delfts Blauw tegeltje van kunstenares Suzanne Dekker dat zaterdag 15 januari wordt onthuld aan de wand van het stadhuis van Almelo. Suzanne Dekker is één van de deelnemers van het kunstproject Kwartier. Jonge kunstenaars realiseren in het kader hiervan een kunstwerk op een zelfgekozen locatie in de openbare ruimte binnen de gemeente Almelo. Het project startte in 2004 en Suzanne Dekker is de eerste deelnemer voor 2005. De provincie Overijssel subsidieert het kunstproject. Voor haar bijdrage heeft Suzanne Dekker bovendien een subsidie ontvangen van het Stadsfonds van de gemeente Almelo.

Delfts Blauw: 'Je redt het wel'

Het kunstwerk heeft de vorm van een Delfts Blauw tegeltje met daarop een reddingsvest en de spreuk: 'Je redt het wel.' Suzanne Dekker refereert met het reddingsvest aan de scheepsvorm van het stadhuis, één van de laatste scheppingen van architect Oud. Hiermee en met haar spreuk 'Je redt het wel' wil ze een positief signaal afgeven in een tijd die dat volgens haar goed kan gebruiken. Haar atelier laat overigens zien dat ze 'iets heeft' met Delfts Blauw. Eén wand is betegeld met eigen 'Delfts Blauwe' tegeltjes met afbeeldingen van gsm's, scooters en andere eigentijdse zaken.

Kunststof doek in aluminium frame

Een gespecialiseerd bedrijf drukt het kunstwerk op kunststof doek van zeven bij zeven meter, spant het in een aluminium frame en schroeft dat met speciale beugels op de muur. Donderdag 13 januari installeert het bedrijf het kunstwerk waarvoor het de gehele dag heeft uitgetrokken.

Onthulling met bergbeklimmers

Zaterdag 15 januari wordt het kunstwerk om 16.00 uur onthuld. Wethouder Huub Isendoorn van cultuur van de gemeente Almelo spreekt, waarna de Almelose bergbeklimmers Tobias Kamphuis en Jesse van de Werf hangend aan touwen het kunstwerk op de wand boven de ingang van het stadhuis onthullen. Presentator Peter Schoof van RTV-Oost presenteert tijdens de onthulling.