Rijn & Venen 10.45 uur

Utrecht 15-01-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Bedreiging met vuurwerk om fiets af te geven verzonnen

MAARSSEN - Naar aanleiding van een aangifte van bedreiging waarbij een 10-jarige jongen uit Maarssen zijn fiets moest afgeven, stelde de politie een onderzoek in. De jongen zou op dinsdag 7 december omstreeks 17.00 uur op Waterstede plotseling geconfronteerd zijn met twee jongens. De twee dreigden vuurwerk in zijn nabijheid af te steken als de 10-jarige niet zijn fiets, merk Ranger kleur zwart/goud zou afgeven aan de twee.

Na onderzoek, waaronder een publicatie over de bedreiging op de politie internetsite van de politie Utrecht en publicatie in een huis-aan huisblad, reageerde een inwoner van Maarssen. Hij had het bewuste artikel in de krant gelezen en had enkele dagen daarvoor gezien dat zijn 13-jarige zoon met een dergelijke fiets was thuisgekomen. Na verhoor op het bureau verklaarde de 13-jarige echter dat hij de fiets zonder bedreiging had verkregen. Na confrontatie van deze verklaring met de 10-jarige bekende hij inderdaad de bedreiging verzonnen te hebben en vrijwillig de fiets te hebben meegegeven, waarom is niet duidelijk geworden. De betrokken fiets is inmiddels weer in bezit van de 10-jarige Maarssenaar.

(zie eerder verschenen nieuwsbericht d.d. 8 december 2004 Rijn&Venen)

Hennep aangetroffen

MAARSSEN- Op vrijdagochtend werd een hennepplantage aangetroffen. Omstreeks 11.30 uur gingen agenten poolshoogte nemen bij een bedrijf aan de Handelsweg omdat er een vreemde lucht te ruiken zou zijn. Agenten roken een henneplucht en de deur van het bedrijf werd opengebroken. Hier werd vervolgens een grote hennepkwekerij aangetroffen met 3250 plantjes. De hennepkwekerij was professioneel opgezet compleet met afzuigapparatuur en assimilatielampen. Al deze goederen werden ingenomen ter vernietiging. De politie heeft de zaak in onderzoek en de eigenaar zal voor deze plantage een proces-verbaal krijgen.

Verkeerscontrole

MAARSSEN- Op vrijdagmiddag werd van 16.00 uur tot 18.45 uur een verkeerscontrole gehouden op de Maarssenbroekseslag en de Vogelweg. Hier kregen werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (20), niet tonen van rijbewijs (7) en rijden zonder rijbewijs (1).

Op de Huis ten Boschstraat/Dr.Plesmanlaan werd in samenwerking met 3 Vo van 20.10 uur tot 23.30 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 1149 bestuurders blazen. In totaal hadden 6 automobilisten hadden teveel gedronken en de hoogste waarde bedroeg 455 ug/l. Tegen deze mensen is proces-verbaal opgemaakt.

Toezicht

MIJDRECHT- Op zaterdagochtend werd door agenten toezicht gehouden nabij de Rondweg en de Dorpsstraat. In totaal werden 20 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met te hoge snelheid en het rijden zonder verlichting.

Agressieve vrouw

WOERDEN- Op zaterdagochtend werden agenten geslagen door een agressieve vrouw. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een lastige vrouw in de omgeving van het station in Woerden en liep. Agenten gingen ter plaatse en troffen de vrouw aan. Zij was onder invloed van alcohol en gedroeg zich zeer vervelend en schold de agenten uit. Zij werd hierop aangehouden en verzette zich hierbij behoorlijk. Tijdens deze worsteling werden de agenten geslagen door de 33-jarige vrouw uit Nieuwerbrug. Uiteindelijk kon zij toch worden aangehouden en zij werd ingesloten voor verhoor.

Beroving vrouw
MIJDRECHT- Op donderdagochtend werd een vrouw slachtoffer van een beroving. Omstreeks 22.15 uur fietste een 25-jarige vrouw uit Wilnis op de Molenland. De vrouw zag hier een onbekend persoon op het fietspad haar tegemoet komen lopen. Toen de vrouw hem was gepasseerd hoorde zijn dat deze man haar achterna rende en haar fiets vastpakte. De vrouw werd hierdoor gestopt en de onbekende man pakte de tas van de vrouw. Zij gaf zich echter niet snel gewonnen en bleef haar tas vasthouden. Nadat de man verschillende keren hard aan de tas had getrokken moest zij uiteindelijk loslaten. De man reed vervolgens weg met de tas. De politie werd gewaarschuwd en na een zoektocht werd de tas, zonder inhoud, teruggevonden in de omgeving. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen; 0900-8844.