Cultureel Organisatiebureau Artifex

Adem, Den Haag en Amsterdam ~ Zaterdag 15 januari
In een geestige en spitsvondige dialoog in nachtelijke uren, vertellen twee vrouwen elkaar wat hen bindt in hun liefde voor een en dezelfde man. Dat zij hiermee tegelijk hun eigen leven bloot leggen, is een bijkomstigheid die zij hierbij voor lief nemen. Mede door het spel van Annet Nieuwenhuijzen en Sacha Bulthuis zullen velen zich deze avond nog lang blijven herinneren. Adem werd geschreven door David Hare en was destijds in Londen een groot succes. Toen speelden de actrices Maggie Smith en Judi Dench dit stuk. Antoine Uitdehaag regisseert deze versie van Adem. Zaterdag 15 januari, Amsterdam. U dineert deze avond in Restaurant Zuid Zeeland waarna u te voet naar het Nieuwe de la Mar Theater gaat. Tijden: 17.30 - 22.30 uur. Prijs: ¤ 85,-.

Art Nouveau in het Van Gogh Museum, Amsterdam ~ Zaterdag 22 januari en zaterdag 29 januari Na de koffieontvangst geeft een kunsthistoricus in het NH Amsterdam Centre Hotel een interessante dialezing over deze belangrijke kunststroming aan het einde van de 19de eeuw. Te voet bereikt u het Van Gogh Museum voor een begeleid bezoek aan de expositie 'Art Nouveau' waarvoor men nauw samenwerkte met Musée des Arts Décoratifs in Parijs. De expositie benadert de kunststroming vooral vanuit de visie van kunsthandelaar/verzamelaar Siegfried Bing (1838-1905). Zijn bijdrage aan de ontwikkeling en faam van de Art Nouveau was destijds wezenlijk. Aan de hand van ruim 400 objecten (deels te zien in stijlkamers) ziet u prachtige sieraden, ceramiek, meubelen, glas van Tiffany, beelden en schilderijen van onder anderen Toulouse-Lautrec, Rodin en Vuillard. Nooit eerder toonde een Nederlands museum zo'n uitgebreid overzicht van deze rijke en wereldwijd nagevolgde kunststroming. Tijden: 13.30 - 17.00 uur. Prijs: ¤ 47,50.

Jugendstil, Art Nouveau en Art Deco in Den Haag ~ Vrijdag 11 februari Den Haag is rijk aan panden die stijlkenmerken hebben uit de Jugendstil, Art Nouveau en Art Deco. Deze excursie vangt aan in Café De Kluis met koffie/gebak. Delen van het interieur zijn van toepassing op het dagthema. Ook bezoekt u hier in de tuin een voormalige huissynagoge die door vroegere eigenaars werd gebruikt. Met een kunsthistoricus volgt een informatieve stadswandeling langs vele panden in de binnenstad die relevant zijn voor deze vormentaal van rond de eeuwwisseling. Een lunch serveert men u in Hotel Corona. Na een stadsrondrit per bus volgt een wandeling door het architectonisch rijk gedecoreerde Statenkwartier. In het Gemeentemuseum Den Haag bezoekt u de expositie 'Art Deco in Den Haag. Wonen in Den Haag tijdens het Interbellum'. Hier staan architectuur, meubelen en mode uit deze periode centraal. Tijden: 10.00 - 17.00 uur. Prijs: ¤ 85,-.

De passie voor het leven, muziek en het woord van Herman van Veen, Den Haag ~ Donderdag 17 februari Samen met een groep musici vertelt en zingt Herman van Veen over zijn dromen en herinneringen, over jeugd en ouderdom, over schoonheid en vergankelijkheid op een wijze zoals alleen hij dat kan. Zijn passie voor het leven, de muziek en het woord vormen een avond waar u deze getalenteerde musicus en kunstenaar op bijzondere wijze ontmoet. Aan deze voorstelling gaat een diner in Restaurant Saur vooraf en wandelt u naar de Kon. Schouwburg wandelt. Tijden: 17.30-22.30 uur. Prijs: ¤ 102,50

Don Giovanni, Amsterdam en Den Haag ~ Zaterdag 19 februari, woensdag 23 februari De vele heftige emoties in de opera Don Giovanni van W.A. Mozart boden Krzysztof Pastor, huischoreograaf van Het Nationale Ballet, alle ruimte voor een prachtige dansante verbeelding. Deze op wellust, woede, moord en wraak gebaseerde opera ziet u hier in een versie waarin de zangstemmen zwijgen. Wellicht dat sommige onderdelen uit de opera hier nog sterker spreken juist door de fysieke benadering van het gegeven. De Nederlandse componist Rob Zuidam maakte op basis van Mozarts Don Giovanni de muziek die tot inspiratie diende voor de choreografie. De muzikale begeleiding ligt bij Holland Symfonia. De enscenering is van Steven Scott terwijl de Deense Mia Stensgaard de kostuums ontwierp. Zaterdag 19 februari, Amsterdam. U dineert in Ristorante Caruso, gevolgd door een wandeling naar Het Muziektheater. Tijden: 17.15 - 22.30 uur. Prijs: ¤ 110,-. Woensdag 23 februari, Amsterdam. U dineert in Ristorante Caruso, gevolgd door een wandeling naar Het Muziektheater. Tijden: 17.15 - 22.30 uur. Prijs: ¤ 110,-.

Aanmelden:
Indien u zich voor een van deze arrangementen wilt aanmelden, kunt u een e-mail sturen met de arrangementsnaam, uw naam, adres en woonplaats en het aantal deelnemers naar info@artifex-travel.nl. Tevens kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website: www.artifex-travel.nl. Na ontvangst van uw betaling op giro 61 77 80 of bank 68.66.57.926 (t.n.v. Artifex Travel, De Erven 2, 1151 AS Broek in Waterland) zenden wij u twee weken voor aanvang van het arrangement een schriftelijke bevestiging. Voor meer informatie zijn wij bereikbaar op tel. (020) 620 81 12.



info@artifex-travel.nl