Ingezonden persbericht


Met alle ellende in Azië zou je bijna het kleine leed in je directe omgeving vergeten.

Zoals Mies Bouwman het afgelopen week treffend zei: Alle andere mensen die zich inzetten voor mensen in nood gaan het de komende tijd zo moeilijk krijgen. Want ze zullen van iedereen te horen krijgen dat men al gegeven heeft voor Azië, terwijl voor die andere goede doelen ook geld nodig is

De tsunami heeft niet alleen Azië overspoeld, maar ook andere mensen die dringend hulp nodig hebben!

Voor meer info, zie ook onderstaande bijlagen en www.helphenk.nl

BENEFIETCONCERT VOOR HENK

Heeft u zin in een gezellige zondagmiddag/avond? Kom dan op 16 januari a.s. vanaf 15 uur naar het Kennemertheater in Beverwijk voor het benefietconcert Help Henk naar China!!

Daar treden zowel in de grote zaal, als in de foyer diverse bands en artiesten op. Bijzonder is ook het korenfestival dat in de kleine zaal gehouden zal worden. Alle artiesten werken belangeloos mee aan dit concert! Het belooft een feestelijk festival te worden waarvan de opbrengst ten goede komt van Stichting A.L.S. voor het project Help Henk Naar aanleiding van een interview met Mirjam en Henk op de lokale radiozender Radio Beverwijk, kwam discjockey en bandleider Ruud Jansen spontaan in actie en organiseerde dit benefietconcert voor Henk. Het Kennemertheater in Beverwijk stelde hiervoor gratis het gehele theater ter beschikking.

Op http://www.kennemertheater.nl/voorstellingen/C139.html is meer informatie over de optredende artiesten te vinden.

Kaarten reserveren kan telefonisch

Adresgegevens:

Kennemer Theater en congrescentrum

Kerkstraat 146

1941 GD BEVERWIJK

Telefoon kassa: (0251) 221453

Telefoon algemeen: (0251) 220342

Fax: (0251) 223741

E-mail kassa: kassa@kennemertheater.nl

E-mail algemeen: info@kennemertheater.nl

Kijk op www.helphenk.nl - voor meer info over ALS en de acties voor Henk

Graag wil ik uw aandacht vragen voor Henk Scholte, een ALS-patient voor wie sinds oktober geld ingezameld wordt om het voor hem mogelijk te maken een stamcelbehandeling in China te ondergaan. Die behandeling (operatie) kan alleen daar en door slechts één arts worden uitgevoerd, maar kost erg veel (te veel) geld. Vanaf het moment dat bleek dat Henk s grootste wens is om naar Peking te kunnen, zijn vrienden en kennissen van hem en zijn vrouw Mirjam, in actie gekomen.

Er is een stichting en een website opgericht; een bankrekening werd geopend en er werden allerlei initiatieven ontplooid om geld in te zamelen. Mensen boden spontaan hun diensten aan om bijvoorbeeld de winst van door hen gemaakte items op de rekening van de stichting te storten, er werd een benefietwandeling georganiseerd, men schreef zich in voor wedstrijden/ acties waar een wens uit laten komen de inzet was, er werden brieven en e-mails naar verschillende omroepen gestuurd, hele adresboeken werden gemaild om het verhaal van Henk te verspreiden enz En binnen twee maanden stond er zo n 3.500 euro op de rekening. Prachtig!

Maar dat is bij lange na niet genoeg.. Want de behandeling kost (inclusief bijkomende kosten, zoals reis- en verblijfskosten) 20.000 euro En de aandacht van media bleef beperkt tot de regio Beverwijk, waar Henk ondertussen wereldberoemd is Gelukkig was daar Ruud Jansen, dj bij Radio Beverwijk, die het initiatief nam om een benefietconcert te organiseren. Hij ging meteen aan de slag en had binnen de kortste keren een locatie (Het Kennemer-theater in Beverwijk), meer dan genoeg acts en een datum: 16 januari 2005.

Ondertussen was Henk aangemeld in China, omdat hij er vanuit ging dat wij het benodigde bedrag bij elkaar zouden krijgen en hij niet langer kon wachten vanwege de snelheid waarmee hij zijn functies verliest. En dankzij een vrijgekomen plaats en de haast die er voor hem geboden is met de operatie, ómdat hij zo snel achteruit gaat, kan hij op 5 mei aanstaande al terecht. Vol vertrouwen in wat het benefiet op zou brengen, keken wij uit naar het nieuwe jaar, terwijl andere acties ook doorliepen en iedereen er keihard aan bleef werken om geld in te zamelen en bekendheid aan de acties te geven.

En toen werd het Kerstmis en deed de natuur haar vernietigende werk in het groot Een ramp waarbij al het kleine leed in de wereld te verwaarlozen lijkt. alles lijkt peanuts als je de ellende daar ziet! Maar niet als op hetzelfde moment in je directe omgeving een man, nauwelijks meer in staat om te lopen, niet meer in staat om te praten, afhankelijk van sondevoeding, maar nog steeds lachend omdat hij weet dat hij naar China gaat (hij rekent op ons en gelooft er in), de strijd tegen ALS lijkt te verliezen Want het ziet er naar uit dat we het geld voor hem niet, of niet op tijd, bij elkaar gaan krijgen

De verkoop van de kaarten voor het benefietconcert loopt niet erg, publicatie op internet en via de lokale media blijkt niet afdoende te zijn en alle aandacht (van publiek én media) gaat op dit moment uit naar wat er in Azië is gebeurd. Natuurlijk hebben de slachtoffers van de ramp hulp nodig! Natuurlijk hebben wij ook gestort op giro 555! Maar wij weten nu even niet hoe wij met de hulp aan Henk verder moeten Alle ogen zijn gericht op Azië, maar niet op Henk s behandeling in China En dat, terwijl het voor ons de hoogste tijd is om de landelijke media te benaderen.

Wellicht heeft u de mogelijkheid om aandacht te besteden aan bijvoorbeeld het benefietconcert, zodat er toch nog genoeg mensen op af zullen komen of anderszins aandacht te besteden aan Henk Scholte en zijn verhaal.

Met vriendelijke groet,

Tatjana

Secretaris St. A.L.S. Hulp

Benefietconcert voor Henk 16 januari 2005

Voor meer informatie en reserveringen:

www.KennemerTheater.nl

www.HelpHenk.nl