Gemeente Coevorden



BOGAS: stand van zaken


Wellicht heeft u vorige week in de rubriek officiële mededelingen zien staan dat de gemeente Coevorden een aantal sloopvergunningen aanvraagt in het Bogas-gebied in Coevorden. Het gaat hier om het slopen van een aantal woningen, schuren, garages etc. in de Spoorhavenstraat, Bentheimerstraat, Spoorsingel en Koedijkje. Wat is nu de stand van zaken in het Bogas-gebied?

Gemeente Coevorden en Rendo zijn druk bezig met de voorbereiding voor de bodemsanering in het Bogas-gebied. De eerste saneringswerkzaamheden beginnen naar verwachting in maart. Eerst wordt het gasontvangst- en gasverdeelstation van Rendo en de Gasunie verplaatst naar industrieterrein Leeuwerikenveld. Daarna kan het ontgraven van het gebied met de bodemverontreiniging beginnen.

In maart vindt de ontmanteling van het oude gasontvangst- en verdeelstation op de voormalige gasfabriekslocatie plaats. De Rendo en de Gasunie zullen deze werkzaamheden uitvoeren. Zodra dit is gebeurd en de opstallen gesloopt zijn, is de locatie volledig obstakelvrij, en kan de sanering beginnen Om dezebodemsanering mogelijk te maken is het noodzakelijk dat, naast de gasfabriekslocatie,ook andere objecten gesloopt worden. En daarvoor heeft Gemeente Coevorden een sloopvergunning aangevraagd.

Meer weten over Bogas? U kunt hiervoor natuurlijk terecht in het Infocentrum Coevorden Beweegt aan de markt in Coevorden. Of neem een kijkje op www.coevordenbeweegt.nl


15 januari 2005



Adres gemeente coevorden: postbus 2 7740 AA Coevorden Tel (0524) 59 85 98 Fax (0524) 59 85 55 info@coevorden.nl