Utrecht stad 09.30 uur

Utrecht 16-01-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Geweldpleger aangehouden

UTRECHT- Op zondagdagochtend werd een man aangehouden nadat hij een agent had geschopt. Omstreeks 02.00 uur zag een agent een man plassen in het openbaar aan de Oudegracht. Deze man (gegevens onbekend) kreeg een bekeuring voor zijn gedrag. Terwijl de agent de bekeuring aan het uitschrijven was vond een 18-jarige man uit Vleuten het nodig zich met de zaak te bemoeien. De agent stuurde hem weg. Na enige tijd ging de man ook weg maar liet verderop zijn broek zakken en liet vervolgens zijn billen aan de agent zien. De 18-jarige man werd hierop aangehouden en bood het nodige verzet en schopte de agent tegen zijn neus. Hij kon uiteindelijk toch worden ingesloten voor verhoor.

Sterk spul he

UTRECHT- Op zondagochtend werd een benzinedief aangehouden. Omstreeks 01.00 uur zagen agenten een auto staan op een parkeerplaats op de Hudsondreef. In deze auto zaten twee mannen en de auto stond naast een andere auto geparkeerd. Agenten vertrouwden het niet en hielden de mannen op afstand in de gaten. Op een gegeven moment zagen de agenten dat een man spugend en brakend bij de auto vandaan liep. De bestuurder van de auto, een 32-jarige man uit Utrecht reed hard weg. Agenten gaven de man een stopteken en roken een zeer sterke benzinelucht in de auto. Onderzoek wees uit dat de mannen benzine aan het stelen waren uit de auto die naast hun auto stond. Met het overhevelen hiervan raakte de andere man kennelijk onwel. De 32-jarige man werd aangehouden. De identiteit van de andere man is bekend. Omdat hij vluchtte kon hij niet worden aangehouden.

Tegen muur UTRECHT- Op zaterdagavond raakte een man gewond na een aanrijding. Omstreeks 21.30 uur reed een 21-jarige automobilist uit Utrecht over de Daalsetunnel. Naar zijn zeggen moest hij uitwijken voor een andere auto en botste toen tegen een muur van de tunnel aan. Omstanders haalden de man uit zijn auto en hij werd vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis met een pijnlijke schouder.

Onder invloed

UTRECHT- Op zaterdagavond vond een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een auto. Omstreeks 19.10 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Utrecht met zijn passagier over de Oudenoord. Voor hem reed een 20-jarige automobilist uit Utrecht. Op een gegeven wilde de automobilist afslaan, bedacht zich en reed de rijbaan weer op. Een aanrijding ontstond met de bromfietser. Zijn passagier raakte dusdanig gewond dat zij voor controle werd vervoerd naar het ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat de automobilist had gedronken en blies op het bureau 510 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brutale dieven

UTRECHT- Op zaterdagavond sloegen brutale dieven toe. Omstreeks 19.10 uur was een automobiliste uit Utrecht bezig haar auto te parkeren aan de Melissekade. Plotseling werd een portierraam ingeslagen van haar auto en een tas van de voorbank weggepakt. De dader rende vervolgens met tas hard weg in de richting van de Winterkersstraat. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo; 0900-8844.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 06.10 uur kreeg de politie de melding dat een man zich verdacht gedroeg bij geparkeerde autos aan de Graadt van Roggenweg. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een 41-jarige man uit Utrecht aan. Hij had ingebroken in een auto. De veelpleger werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bestolen van tas

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 20.30 uur liep een 53-jarige vrouw uit Utrecht door het Wilhelminapark. Plotseling hoorde ze iemand hard achter haar rennen. Kort hierop werd haar tas van haar schouder afgerukt. De vrouw probeerde de tas nog vast te houden maar ze moest deze toch loslaten. De onbekende man verdween vervolgens met haar tas. Door het duw en trekwerk was de vrouw gevallen en raakte hierdoor lichtgewond aan haar knie. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Tolsteeg; 0900-8844.