Politie Groningen

Persberichten zondag 16 januari 2005

provincie Groningen 16-01-2005 -

Noordlaren: verzet bij blussen brandstapel
Een 57-jarige bewoner van de Osdijk in Noordlaren verzette zich zaterdagavond tegen het blussen van een brandstapel op zijn terrein. De man had een grote brandstapel gemaakt van spoorbielsen en deze stapel ontstoken. Door de hitte waren ruiten van zijn woning geknapt. Toen de brandweer de slangen uitrolde voor het blussen, wilde de man dit verhinderen. Toen een agent hem vastpakte werd deze geslagen. De man is overmeesterd en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Zonnelaan en omgeving werd zaterdagavond een rijdende controle op fietsverlichting gehouden. Veertien fietsers werden bekeurd voor het niet hebben van de juiste verlichting. Een radarsnelheidscontrole werd zaterdagavond gehouden op de Friesestraatweg (70 km). Van 801 gecontroleerde voertuigen reden er 54 te hard. Hoogst gemeten snelheid 105 km per uur. Op het Hoendiep (60 km) werd s middags met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Vier overtreders werden beboet. Hoogste snelheid 88 km per uur.

Groningen: logé aangehouden
De politie hield zaterdagmiddag een 53-jarige man uit Groningen aan in de woning van een 58-jarige man uit de Soerabajastraat voor bedreiging en mishandeling. De hoofdbewoner wilde de tijdelijk gast uit zijn woning hebben omdat hij mishandeld en bedreigd was. De politie hield de verdachte aan. Op het bureau bleek de man nog 21 dagen celstraf tegoed te hebben. Na onderzoek wordt hij overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de straf.

Groningen: politie-inzet op stapavond
In de binnenstad trad de politie zaterdagnacht meerdere malen op. Zo werden in totaal negen bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen. Een 19-jarige man uit Hoogezand kreeg een bon voor baldadigheid omdat hij op de Grote Markt tegen fietsen stond aan te trappen. Bij een 18-jarige Stadjer werd door een beveiligingsmedewerker van een horecapand aan de Gelkingestraat een busje traangas aangetroffen. Een andere medewerker van een horecagelegenheid aan de Vismarkt trof bij een 27-jarige man uit Assen zeven pillen XTC aan. Beide mannen werden overgedragen aan de politie, die proces-verbaal opmaakt.