Eemland noord 10.40 uur

Utrecht 16-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Illegale vogelvangers aangehouden

SOEST De politie heeft zaterdag omstreeks 16.00 uur twee mannen aangehouden op de Hilhorstweg. De twee mannen uit Amersfoort, 37 en 50 jaar, probeerden met hulp van zogenaamde lijmstokken in de bosjes vogels te vangen. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces verbaal is opgemaakt. De lijmstokken zijn in beslag genomen.

Onder invloed

BAARN- Zondagmorgen zagen politieagenten omstreeks 00.15 uur een auto rijden op de Nieuwstraat. Omdat werd vermoed dat er alcohol in het spel was, werd bij de bestuurder een blaastest afgenomen die 275 ug/l uitwees. Tegen de bestuurder, een 47-jarige inwoner van Baarn, is proces verbaal opgemaakt en een rijverbod uitgereikt.

SOESTERBERG Zondagmorgen werd omstreeks 01.13 uur een automobilist op de Amersfoortsestraat gecontroleerd op alcoholgebruik. De bestuurder, een 68-jarige man uit Soesterberg, bleek 420 ug/l te blazen. Een rijverbod en een bekeuring waren het gevolg.

SOEST Een 28-jarige man uit Breukelen blies bij een alcoholcontrole op de Laanstraat zondag om 2.31 uur 570 ug/l. Een rijverbod en bekeuring waren het gevolg.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een slingerende auto op De Kronkels zondagmorgen omstreeks 4.18 uur was aanleiding voor een alcoholcontrole. De bestuurder, een 26-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, blies 650 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces verbaal is opgemaakt.

EEMNES Het rijgedrag van een 21-jarige man uit Blaricum zondag omstreeks 5.20 uur op de rijksweg A27 was aanleiding voor een alcoholcontrole. De man blies 490 ug/l waarop een rijverbod en een bekeuring werden uitgereikt.