Politie Flevoland

Aanhouding dieven snorfiets

Flevoland 16-01-2005 - De politie heeft zaterdagmiddag twee verdachten aangehouden van diefstal van een snorfiets aan de Lindengouw. Op Urk bekende een Urker van 19 jaar dat hij de afgelopen tijd meerdere brommers dan wel scooters had ontvreemd. De man werd aangehouden, de politie heeft de zaak in onderzoek.

In Almere was het gestolen voertuig eigendom van een 50-jarige Almeerder, die tegenover de politie verklaarde dat zijn snorfiets in de nacht van vrijdag op zaterdag uit zijn voortuin was ontvreemd. Na zoeken door een familielid werd de snorfiets in de wijk Meerveld in Haven aangetroffen. Die tip werd daarna doorgespeeld naar de politie, die uiteindelijk twee jongeren aan De Steiger in Haven konden aanhouden. De twee 15-jarige Almeerse jongens zijn na verhoor in afwachting van hun straf, weer heengezonden. De snorfiets is terug bezorgd aan de rechtmatige eigenaar.

Op Urk had de politie een 19-jarige Urker op het bureau, die bekende dat hij de afgelopen tijd meerdere diefstallen van brommers dan wel scooters had gepleegd. In overleg met justitie werd de Urker aangehouden en ingesloten. De politie gaat nu bekijken of hij nog meer diefstallen gepleegd heeft, dn wel of hij dit alleen of met meerdere verdachten gepleegd heeft.