Politie Flevoland

Man veroorzaakt aanrijdingen

Almere 16-01-2005 - Een 28-jarige Almeerder heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de politie het nodige werk bezorgd. De man verkeerde onder invloed en botste met zijn auto tegen diverse andere wagens, waarbij ook sprake was van brand.

Agenten werden gestuurd naar de Sluiskade waar drie auto's in brand zouden staan. De brandweer had inmiddels het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat twee daarvan nagenoeg waren uitgebrand. De derde liep de nodige brandschade op. Eén van de uitgebrande auto's betrof het voertuig van de verdachte. Hij werd door een getuige aangewezen als de veroorzaker.

De politie kon de man even later op diezelfde Sluiskade aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. Zijn promillage bedroeg 1,6. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, maar de Almeerder ontkende dat hij de bestuurder zou zijn. Uit verhoor is het de politie duidelijk geworden, dat de man wel degelijk gereden heeft en dat er door nog onbekende oorzaak brand in zijn eigen wagen was ontstaan. Vervolgens is hij tegen twee andere voertuigen gebotst en heeft hij zijn eigen auto verlaten. Uit getuigenverklaringen is komen vast te staan, dat de man geen verlichting voerde. De Almeerder, die nog vast zit, kan diverse boetes tegemoet zien, onder meer voor het rijden onder invloed en het verlaten plaats ongeval.