Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven - vrouw bestolen na truc met vermist hondje
Publicatiedatum: 16-01-2005

Een 77-jarige inwoonster van Duiven is afgelopen vrijdag slachtoffer geworden van diefstal. Een onbekende had haar woning binnen weten te komen na een smoes over een vermist hondje. Toen de man onverrichter zake was vertrokken bleek de handtas van de Duivense te zijn verdwenen. De buit werd korte tijd later door een buurtbewoner - leeg
- teruggevonden. Volgens het slachtoffer ging het om een man van rond de 25 a 30 jaar met een getinte huidskleur met een bol rond gezicht. De politie waarschuwt alert te zijn voor dit soort praktijken. Onlangs werden in Arnhem en omgeving inwoners op soortgelijke wijze bestolen. Vooral ouderen blijken daarbij het doelwit te zijn van de dieven. Men doet er goed aan geen vreemden in de woning binnen te laten. Bij twijfel waarschuwt u direct de politie via 0900-8844. Een goede persoonsbeschrijving en eventueel kentekens van gebruikte auto's zijn daarbij van belang om snel en doeltreffend op te kunnen treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Elstenaren bekeurd na vandalisme

Publicatiedatum: 16-01-2005

Twee Elstenaren van zestien en zeventien jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de bon geslingerd wegens vandalisme en openbare dronkenschap in hun woonplaats. Surveillerende agenten zagen rond half drie jongens over straat gaan met een vlag. De agenten besloten het drietal onopvallend te observeren en zagen en even later een vuilnisbak omver trappen. Het drietal, de beide Elstenaren en een zestienjarige uit Heteren, werden aan de tand gevoeld. Daarbij bleek dat de Heterenaar niets strafbaars verweten kon worden. De beide anderen bleken duidelijk dronken en bekenden de vlag te hebben meegenomen vanaf de gevel van een winkel. Ook het omtrappen van de vuilnisbak werd toegegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Arnhemmer aangehouden na belediging agenten
Publicatiedatum: 16-01-2005

De politie van Zevenaar heeft zaterdagavond op het Stationsplein een negentienjarige man uit Arnhem aangehouden wegens belediging. Agenten waren even voor middernacht op het Zevenaarse station in verband met een melding van vernielingen. Daarbij sloeg de Arnhemmer op de politiewagen. Toen de agenten de man daarover aanspraken maakte hij beledigende opmerkingen naar de agenten. De man werd hierop aangehouden. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Driel - Huissenaar flink in de fout in verkeer

Publicatiedatum: 16-01-2005

Rijden onder invloed, te hard rijden en rechts inhalen. Die feiten kreeg een 24-jarige Huissense automobilist op zijn bordje nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag op de Drielse Rijndijk door surveillerende agenten was onderschept. Rond kwart over vier zagen zij de Huissenaar met hoge snelheid vanuit Driel wegrijden. Het rijgedrag trok de aandacht van de agenten, die de Huissenaar klokten met 100 km/u op de Drielse Rijndijk. In Arnhem aangekomen ging het met ruim boven de 100 km/u over de Eldenseweg (waar maximaal 70 gereden mag worden) en haalde de man rechts in. In het centrum van Arnhem werd de man tot staan gebracht, waarbij ook nog eens bleek dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De Huissenaar moest in het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een promillage gemeten van 1,3. Dat is tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---