Politie Drenthe

Zondagmiddag

Assen 16-01-2005

Bromfietser schrikt en valt
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag reed een 34-jarige bromfietser uit Assen over de Brinkstraat. Een surveillerende politieauto moest plotseling voor deze bromfietser remmen. Kennelijk schrok de bromfietser hier zo van dat hij onderuit ging. Een blaastest aan het bureau mislukte evenals een bloedproef. Uiteindelijk heeft de man urine afgestaan dat wordt onderzocht op het gebruik van alcohol. (05-105232

Politie betrapt alcomobilist zonder rijbewijs
EMMEN - Zaterdagavond zagen agenten een bestuurder van een auto nogal slingerend rijden over de Boermarkweg en de Boslaan. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 1,1. De auto van de man was niet verzekerd en de man beschikte niet over een geldig Nederlands rijbewijs. (05-105172)

Agenten vorderen rijbewijs van taxichauffeur in RUINERWOLD - In de nacht van zaterdag op zondag reden agenten achter een taxi aan. Op het Haakswold werd een snelheid van 130 kilometer gemeten terwijl ter plaatse een snelheid van 60 km/uur is toegestaan. De 49-jarige taxichauffeur uit Heerenveen, die drie passagiers vervoerde, verklaarde dat hij op verzoek van zijn passagiers wat snel reed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd waarna hij een taxi belde om naar huis te gaan. (05-105233)

Man zonder identiteitsbewijs bekeurd
RUINERWOLD - Terwijl agenten bezig waren met hun werk, het invorderen van het rijbewijs van een taxichauffeur, viel een 20-jarige man uit Ruinerwold de agenten verbaal lastig. Hij werd gewaarschuwd door de agenten maar zonder resultaat, hij bleef maar klieren. Nadat de agenten wilden wegrijden begon hij opnieuw waarop de agenten de man vroegen zich te legitimeren. Dat kon hij niet waarop de man een bekeuring van 50,- kreeg omdat hij zijn legitimatiebewijs niet bij zich had. (05-105244)

Bewoner mist apparatuur
ASSEN - Een 32-jarige bewoner aan de Wouden ontdekte vannacht bij thuiskomst dat in zijn woning was ingebroken. Tussen zaterdagavond 18.30 uur en 04.00 uur was de voordeur bruut ingetrapt waardoor alleen al een schade van 1.500 ontstond. Vervolgens werd voor zo'n 8.000 aan spullen weggenomen zoals een beamer, digitale camera en videorecorder. (05-105238)

Politie licht vernieler van bed
ASSEN - Vannacht heeft de politie een 18-jarige knaap van zijn bed gelicht en aangehouden. De jongen had kort daarvoor een ruit van een geparkeerde auto ingeslagen aan de Oldambtsstraat. De jongen verklaarde uit pure woede tegen de achterruit van een geparkeerde geslagen te hebben waarna deze brak. Hij wil de schade vergoeden. (05-105191)

Agenten gebruiken pepperspray om verdachten aan te houden HOOGEVEEN - Zaterdagavond heeft de politie pepperspray moeten gebruiken om twee mannen (34 en 36 jaar uit Hoogeveen) aan te houden die even daarvoor in de Hoofdstraat een taxichauffeur hadden mishandeld. Een 31-jarige taxichauffeur uit De Wolden werd zonder enige aanleiding door de mannen geslagen, getrapt en bedreigd. Eén van hen bedreigde ook nog de agenten die hem onder controle probeerden te krijgen. De mannen verklaarden later dat zij onder invloed van drank waren en zich weinig tot niets konden herinneren.(05-105155)

Man met vuurwapen aangehouden
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd aan de Brinkstraat een 41-jarige man uit Assen aangehouden. Hij zou anderen bedreigd hebben met een vuurwapen. Bij zijn aanhouding ontkende de man een vuurwapen te hebben maar bij de fouillering werd het vuurwapen aangetroffen. De man is ingesloten. (05-105221)

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.

Daarna verzorgt Ramona Venema de persvoorlichting. Telefoon 0592 - 261268