Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 15 januari 2005 en zondag 16 januari '05

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Inbraak in woning

Bewoners zijn o.a. videocamera met videoband met emotionele waarde kwijt

Hengelo

Op zaterdag 15 januari '05 tussen 13.00 uur en 20. 00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Albert Cuijpstraat in Hengelo. De dader is via een openstaand raam de woning binnengekomen en heeft diverse goederen weggenomen. Één van die goederen is een videocamera met daarin een videoband met beelden van de geboorte en de eerste twee jaar van hun dochtertje. Deze band heeft voor de 38 jarige bewoner en zijn vrouw een grote emotionele waarde. De bewoner hoopt, door media-aandacht, de dader te bewegen deze band terug te geven. (bps: 05-00631)

Vrachtwagen rijdt door na aanrijding

Politie Twente is op zoek naar getuigen en de veroorzaker van de aanrijding met letsel.

Haaksbergen

Vorige week zondag 9 januari '05 deed een 38 jarige man melding van een aanrijding waarvan de andere partij was doorgereden. De man fietste op zaterdag 8 januari de Weerninksweg in Haaksbergen in. Hij kwam vanaf de Eibergsestraat. In de tegengestelde richting kwam een bedrijfsauto voor het vervoer van paarden (kleine vrachtwagen). Deze reed linksaf de Eibergsestraat in. Bij het indraaien hiervan raakte de vrachtwagen met de achterzijde de achterzijde van de man op de fiets. De man kwam hierdoor ten val. Door de val had de man een pijnlijke knie, kin en een gebroken tand. Tevens was zijn fiets beschadigd. De politie is op zoek naar mensen die deze aanrijding hebben gezien. Het is zeer waarschijnlijk dat de bestuurder van de vrachtwagen de aanrijding niet heeft gemerkt. De politie zoekt contact met deze bestuurder en eventuele getuigen. Zij kunnen zich melden op het politiebureau of bellen met 0900-8844 (bps: 05-006234)

Bestuurder terreinwagen rijdt door na aanrijding

De politie is opzoek naar getuigen en de veroorzaker van de aanrijding met materiele schade.

Westerhaar-Vrizenveense Wijk

Op donderdag 13 januari '05 omstreeks 11.00 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising met de Sluiskade Zuidzijde en de Hoofdweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Eén van de betrokken voertuigen reed echter door zonder zijn identiteit kenbaar te maken aan de andere betrokken automobilist, een 73 jarige man uit Westerhaar. De bestuurder van een terreinwagen had tegen de 73 jarige man gezegd dat hij zijn voertuig even ging parkeren. Hij deed dit echter niet en reed vol gas weg in de richting van de Sluiskade Noordzijde, Garstweg/Hofmansweg. De auto van de 73 jarige man was behoorlijk beschadigd door de aanrijding. De politie Twente is op zoek naar de bestuurder van de terreinwagen. Dit voertuig is groen van kleur. De bestuurder had het volgende signalement:
- 45-50 jaar oud
- droeg een creme/groen/gele pet met cap
- onder de pet kwam een stukje grijs kort haar vandaan
De politie zoekt contact met deze bestuurder en eventuele getuigen. Zij kunnen zich melden op het politiebureau of bellen met 0900-8844 in dit geval ook met bel M.: 0800-7000(bps: 05-006234)

Vernielingen gepleegd met tractor

Jeugdige bestuurders waren tevens onder invloed van alcohol

Vriezenveen, Wierden

Op zaterdag 15 januari 2005 omstreeks 1.06 uur kwam er bij de politie Twente een melding van vernielingen gepleegd door de bestuurder van een tractor. De tractor was door een tuin gereden aan de Wierdenseweg in Vriezenveen. Agenten troffen ter hoogte van het Sportpark in Wieren een tractor aan. Een 16 jarige jongen uit Wierden zat achter het stuur en een 15 jarige jongen uit Enter zat bij hem in de cabine. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd aangehouden. De 15 jarige jongen ging vrijwillig mee naar het politiebureau om te getuigen. Op het politiebureau bleek echter dat de 15 jarige jongen ook op de tractor had gereden. Hij bleek ook opzettelijk verkeersborden omver te hebben gereden en tegen een lantaarnpaal te zijn gebotst. Hierop werd ook hij aangehouden. Beiden jongens hebben een blaastest afgelegd. De 16 jarige jongen blies 0,5 promille en de 15 jarige jongen blies 0,3 promille. De jongens verklaarden opzettelijk vernielingen te hebben gepleegd met de tractor. De politie stelde een onderzoek in en troffen op de weg van Westerhaar naar Wierden veel straatmeubilair aan dat vernield was. Ook bloemperken en buxeshagen in Vriezenveen waren door de jonge bestuurders van de tractor vernield. De jongens werden na verhoor bij hun ouders thuis afgeleverd. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-006368)

Aanrijding met letsel

Aanhanger bleek 25 % overbeladen te zijn

Holten

Op vrijdag 14 januari '05 omstreeks 18.37 uur reed een 53 jarige automobilist over de A1 in Holten. Achter zijn auto heeft hij een autoambulance met daarop een busje. Ze rijden in de richting van Deventer (Noordbaan). Op een gegeven moment kwam de aanhangwagen aan het slingeren en verloor de bestuurder de controle over het stuur. Het voertuig komt net voor de vangrail aan de linkerkant van de rijbaan tot stilstand. De aanhangwagen stond dwars op het wegdek. Een 34 jarige automobilist uit Goor reed over de A1 in Holten. Bij hem in de auto zaten zijn vierjarige dochter en 40 jarige vrouw. Zij reden op de linkerrijbaan van de Noordbaan achter de 53 jarige automobilist en zagen wat er gebeurde. De 34 jarige bestuurder kon niet naar rechts uitwijken omdat daar een vrachtwagen reed en remde daarom heel hard. Hij kon echter niet meer op tijd stoppen en kwam met de voorzijde van de auto tegen de zijkant van de aanhangwagen aan. De 34 jarige bestuurder en zijn 4 jarige dochter werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door de aanrijding was een file van ongeveer 3 km ontstaan. Door rijkswaterstaat werd een wegafzetting geplaatst. Na een uur werd de rijbaan weer vrijgegeven. De aanhangwagen bleek 25 % overbeladen te zijn. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-006264)

Aanrijding met letsel

Slachtoffers zijn door de brandweer uit de auto 'geknipt'.

Vroomshoop

Op vrijdag 14 januari '05 omstreeks 20.05 uur reed een 19 jarige automobilist uit Vroomshoop over de Kolenmieten in Vroomshoop. Naast hem zat zijn 15 jarige vriendin uit Vroomshoop. Ze kwamen uit de richting van de Geerdijk. In de bocht remde de bestuurde af en verloor hierdoor de controle over zijn voertuig. De achterkant van het voertuig brak uit en de auto kwam in de linkerberm tegen een boom tot stilstand. De brandweer knipte het dak van de auto eraf om beide inzittenden zo stabiel mogelijk uit het voertuig te halen. Beiden zijn per ambulance met hoofd, nek- en rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Zowel de bestuurder als zijn vriendin droegen geen gordel. (bps: 05-006315)

Rijden onder invloed

De bestuurder had tevens boetes openstaan

Almelo

Op zaterdag 15 januari '05 omstreeks 00.50 uur zagen surveillerende agenten hoe een 44 jarige automobilist uit Enschede vanaf de Anjelierstraat schuin de spoorbaan overstak in de richting van de Ambtstraat in Almelo. De auto reed daarop tegen de richting van het verkeer in. Bij controle van de automobilist bleek dat deze alcohol had genuttigd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,4 promille. De man bleek tevens nog een openstaande boete te hebben. Deze heeft daarom betaald. De auto waarin hij reed bleek niet verzekerd te zijn. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-006365)

Inbraak in manege

Hoofdstellen, zadel en andere paardenbenodigdheden werden weggenomen.

Hengelo

Op vrijdag 14 januari '05 omstreeks 11.46 uur deed een 35 jarige vrouw uit Hengelo aangifte van inbraak in een manege aan de Pentropsdijk in Hengelo. Onbekende hebben in de nacht van donderdag op vrijdag deuren van kasten geforceerd en goederen weggenomen. De vrouw mist een zadel, hoofdstellen en ander paardenbenodigdheden. De Politie Twente stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden. (bps: 05-005983)

Belediging

Man sloeg tevens een agent in zijn gezicht

Hengelo

Op zaterdag 15 januari '05 omstreeks 1.10 uur surveilleerden twee politieagenten te voet door het centrum van Hengelo. Op een gegeven moment werden zij op de Willemstraat zonder enige reden uitgescholden door een 35 jarige man uit Enschede. De agenten wilden de man hierover aanspreken. Een 33 jarige man uit Enschede wilde dit echter voorkomen en begon zich ermee te bemoeien. Inmiddels waren er meer agenten gealarmeerd. De 35 jarige man kwam op de agenten af en sloeg één van hen in zijn gezicht. Hij wed hierop aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. De 33 jarige man vond het nodig de agenten te beledigden. Hij werd daarop ook aanhouden. Beide verdachten verkeerden onder invloed van alcohol. De mannen werden opgesloten, gehoord en 's middags weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-006369)

Verkeerscontrole

Controle was gepland in het kader van het verkeersgedrag van de jeugd in Haaksbergen.

Haakbergen

Op vrijdag 14 januari heeft tussen 14.30 uur en 22.00 uur een controle plaatsgevonden in het centrum van Haaksbergen. De controle was speciaal gericht op het verkeersgedrag van de jeugd in Haaksbergen. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor de volgende overtredingen: 12 keer had een bromfiets een te groot vermogen (opgevoerd). Twee keer voor het hebben van een gladde band, bestuurder onder de 16 jaar en geen verlichting. Verder werd er geschreven voor het niet hebben van een geldige verzekering of het niet voeren van het verzekeringsplaatje of de gele plaat. Eén bestuurder had geen rem op de bromfiets en op een bromfiets zat een foute uitlaat. De afdeling Haaksbergen van de Politie Twente zal deze controle tot het voorjaar nog herhaaldelijk uitvoeren. (bps: 05-006311)

Aanrijding met letsel

Automobilist verleende fietser geen voorrang

Almelo

Op zaterdag 15 januari '05 omstreeks 9.28 uur reed een 63 jarige man uit Almelo over het fietspad van de Rijnauwen in Almelo. Een 33 jarige automobilist uit Almelo reed over de Binnenhof en kwam uit de richting van de Stins. Bij de Rijnauwen verleende de automobilist voorrang aan een andere fietser. Hij zag echter de 63 jarige fietser over het hoofd en zodoende kwamen zij in botsing. De automobilist verklaarde last te hebben van de laagstaande zon. De fietser is met een pijnlijke heup en hoofdwond overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis.(bps: 05-006448)

Zeven auto's betrokken bij aanrijding

Twee vrouwen werden met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis

Oldenzaal

Op zaterdag 15 januari '05 omstreeks 13.35 uur reed een 29 jarige automobilist uit Oldenzaal vanaf de Graveneslaan de provinciale rondweg (N342) op. Omdat er op dat moment nog verkeer vanuit Hengelo kwam aanrijden besloot hij om met zijn auto te gaan staan op de invoegstrook voor het verkeer dat linksaf wil slaan. Met deze actie hinderde hij het doorgaande verkeer niet. Een 38 jarige automobilist uit Oldenzaal schrikt hier echter van. De man denkt dat de auto hem ervoor trekt en remt af. Bij hem in de auto zat een 38 jarige vrouw. De auto die op dat moment achter de 38 jarige Oldenzaler reed kon ook op tijd stoppen. Deze werd bestuurd door een 71 jarige man uit Hengelo. De auto die hier weer achter reed werd bestuurd door een 44 jarige man uit Enschede. Hij kon niet op tijd remmen en botste tegen het voertuig van de 71 jarige man aan. Ook de auto die hier weer achter reed, bestuurd door een 26 jarige vrouw uit Oldenzaal, kwam niet op tijd tot stilstand. Zij werd met nek, rug en een pijnlijk been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis nadat de brandweer haar horizontal uit de auto had gehaald. De auto die achter de vrouw reed kon wel weer op tijd stoppen. Deze werd bestuurd door een 37 jarige man uit Oldenzaal. De auto die achter hem reed, bestuurd door een man uit Hengelo kon niet op tijd stoppen. Ook de 38 jarige vrouw werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De kinderen die in de auto's aanwezig waren kwamen met de schrik vrij. Zij kregen een zogenaamde Good Bear. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(bps: 05-006539)

Achtervolging

Bestuurder onder invloed en reageerde niet op stoptekens van de politie. Man wordt verdacht van poging doodslag tijdens de 'wildemansrit'.

Wierden

Op zondag 16 januari 2005 omstreeks 3.34 uur kwam er een melding bij de Politie Twente van een automobilist die onder invloed zou rijden. De agenten zijn daarop richting de Nijverdalsestraat gereden en zagen een auto met hoge snelheid passeren. Hierop zijn de agenten de auto gevolgd en wilden hem controleren. De bestuurder reageerde echter niet op het stopbord. Hij reageerde ook niet op de daarop aangezette zwaailicht. Een achtervolging vond plaats met snelheden van ongeveer 120 à 130 km/u. De bestuurder reed de bebouwde kom van Wierden binnen. Ter hoogte van het spoor probeerden de politie door een politievoertuig dwars op de rijbaan te plaatsen de bestuurder tot stoppen te dwingen. De bestuurder verminderde echter geen vaart en omdat het de agenten toen duidelijk was dat de bestuurder niet zou stoppen verplaatsten zij het dienstvoertuig. Hierdoor werd een ernstige aanrijding voorkomen. De bestuurder v3ervolgde zijn weg richting Hoge Hexel. Bij het passeren van een vluchtheuvel kwam de bestuurder met zijn rechtervoorwiel los van de grond. Hij draaide daarna de Kupersweg in waar de auto uiteindelijk tot stilstand kwam. De bestuurder, een 30 jarige man uit Wierden, werd daarop aangehouden. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 1,6 promille. De auto werd afgesleept. De man is opgesloten. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, verkeersgevaarlijk rijgedrag en poging tot doodslag. (bps: 05-006766)

Beroving

Onder bedreiging van een mes gaf en man zijn walkman af.

Hengelo

Op zaterdag 15 januari '05 omstreeks 17.30 uur fietste een 24 jarige man over het fietspad in het parkje bij de flat tussen de Oldenzaalsestraat en de Lijsterweg in Hengelo. Opeens kwam er een onbekende man naar de man lopen. Hij vroeg om vuur. Toen de 24 jarige man deze man een vuurtje gaf haalde de onbekende man een mes uit zijn zak en dwong de man daarmee zijn schoudertas te openen. Onder bedreiging van dit mes moest de man zijn walkman, een minidiskspeler, afgeven. Daarna duwde de onbekende man het slachteroffer weg. Bij de dader in de buurt stond nog een andere man. Samen liepen zij in de richting van de Lijsterweg. Het slachtoffer is daarna naar het politiebureau gegaan voor het doen van aangifte. Signalement van de dader:
- 25-35 jaar
- 1.80 m lang
- breed postuur
- Arabisch uitziende man
- Zwarte muts tot de ogen
- Zwarte winterjas, zwarte broek
- Sportschoenen
De Politie Twente vraagt eventuele getuigen van deze beroving zich te melden. 0900-8844 of anoniem met bel M. 0800-7000 (bps: 05-006605)

Dolk aangetroffen

Man had verboden dolk in zijn binnenzak van de jas

Almelo

Op zaterdag 15 januari '05 omstreeks 16.10 uur werden twee mannen gecontroleerd op de Hagenborgh in Almelo. De mannen dronken alcohol op de openbare weg en kregen hiervoor een bekeuring. Een agent zag dat één van de mannen zijn jas open droeg en zag een wapen in de binnenzak zitten. Het betrof een verboden dolk. De man, een 33 jarige man uit Almelo, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De dolk werd in beslag genomen en de man werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-006575)

Rijden onder invloed

Automobiliste blies 1,4 promille, haar man beledigde een agent.

Enschede

Op zaterdag 15 januari '05 omstreeks 23.15 uur controleerden agenten een 46 jarige automobiliste uit Enschede op de Gronausestraat in Enschede. Zij had teveel gedronken en werd aangehouden om op het politiebureau een blaastest af te leggen. Haar man, een 44 jarige Enschedeër, was hier echter niet blij mee. Hij meende de agent te moeten beledigen. Man en vrouw werden overgebracht naar het politiebureau. De vrouw blies een uitslag van 1,4 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg werd opgesloten en kreeg vanochtend een transactie van E 130,00 en werd in vrijheid gesteld. (bps: 05-006678/006681)

Rijden onder invloed

Automobiliste blies 1,7 promille, haar rijbewijs werd ingevorderd

Enschede

Op zondag 16 januari 2005 omstreeks 00.29 uur werd een 48 jarige automobiliste uit Enschede gecontroleerd op de Volksparksingel in Enschede. Zij bestuurde haar auto onder invloed van alcohol. De vrouw werd aangehouden en op het politiebureau blies zij een uitslag van 1,7 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-006687))

Brandstichting

Vrouw op heterdaad betrapt bij het stichten van brand

Almelo

Op zaterdagavond 15 januari '05 kwam er een melding bij de Politie Twente binnen van een vechtpartij aan de Professor Rutgersstraat in Almelo. De gealarmeerde agenten hebben iedereen die daar aanwezig was gevorderd om te vertrekken. Een 46 jarige vrouw zei dat zij wel weer terug zou komen om het gebouw in brand te steken. In het clubgebouw aan de Professor Rutgersstraat vond een feestje plaats. In overleg met de politie zou het feestje tot 23.30 uur duren. Toen de politie omstreeks 23.30 uur ging controleren troffen zij bij het clubgebouw de 46 jarige vrouw aan. Zij probeerde het gebouw in brand te steken met enkele flessen brandbare vloeistof. Op de plek waar de vrouw zat brandde het gebouw al. Dit kon gedoofd worden. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij werd opgesloten. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 05-006674)

Geluidsoverlast

50-60 feestgangers werden door de politie naar huis gestuurd

Enschede

Op zaterdag 15 januari '05 omstreeks 23.33 uur gingen agenten naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast naar een woning aan de Bruggertstraat in Enschede. Eerder op de avond waren agenten ook al aan de deur geweest met het verzoek of het rustige kon. De bewoners waren toen duidelijk gewaarschuwd dat bij overlast een einde aan het feest zou worden gemaakt. De feestgangers hadden bedreigingen geuit naar medebewoners van de flat. E politie heeft daarom de bewoner aangesproken en verteld dat het feest was afgelopen. Hierdoor gingen enkele feestgangers door het lint. De agenten konden maar net een vrouw vast grijpen die hysterisch over de reling van de trap wilde springen. Een 21 jarige man werd aangehouden omdat hij dreigde met een kapotte fles en deze niet wilde loslaten. De situatie was voor de agenten zeer dreigend. Hierdoor werden verschillende politie-eenheden uit de omgeving verzocht om te assisteren. Na een uur waren alle mensen de flat uit. De aangehouden man werd opgesloten. (05-006691)

conflict

Vijf mannen werden aangehouden

Enschede

Op zondag 16 januari 2005 omstreeks 4.40 uur kwam er bij de Politie Twente een melding binnen van een ruzie in een horecagelegenheid in het centrum van Enschede. Bleek dat drie vrouwen van 20, 21 en 24 jaar uit Enschede, waren mishandeld door een groepje mannen. De groep was weggelopen. Een getuige was nog achter de groep aangerend en kreeg van hen diverse trappen en klappen. De politieagenten zijn samen met de vrouwen op zoek gegaan. Op hun aanwijzing kon op de korte Haaksbergerstraat één van de mannen worden aangehouden. Omdat de 24 jarige vrouw door de klappen even buiten bewustzijn was geweest reden de agenten met haar naar het ziekenhuis. Onderweg zag de vrouw de betreffende groep mannen. Hierop hebben de agenten de mannen aangehouden voor het plegen van openlijke geweldpleging. Het betreffen Enschedeërs van 19, 19, 16,14, en 21 jaar. Allen zijn opgesloten. De vrouwen doen vandaag aangifte. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (05-006793)

Taxichauffeur mishandeld

Aanleiding was onenigheid over de betaling een dag ervoor

Enschede

Op zondag 16 januari 2005 omstreeks 5.40 uur zagen agenten hoe een 19 jarige manen zijn vrienden achter een 29 jarige taxichauffeur en zijn auto renden. De 19 jarige man sloeg de chauffeur en schopte tegen de taxi. Hierop werd de man onmiddellijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Reden voor zijn gedrag was een conflict van een dag ervoor over de betaling van een taxirit. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (05-006807)

Mishandeling

Politie hield vier mannen aan.

Enschede

Op zondag 16 januari 2005 omstreeks 4.26 uur kwam er een melding van een mishandeling aan de Korte Haaksbergerstraat in Enschede. Daar troffen de agenten het slachtoffer niet meer aan. Een getuige vertelde dat de daders waren weggereden in hun auto. Deze auto werd bij een alcoholcontrole staande gehouden. Aldaar werden de inzittenden, van 17,22,19,19 jaar, uit Enschede, die voldeden aan het signalement aangehouden terzake openlijke geweldpleging. Het slachtoffer, een 30 jarige man uit Enschede was inmiddels naar het politiebureau gegaan.. Hij was gewond aan zijn hoofd en zat onder het bloed. De man is behandeld in het ziekenhuis. Hij heeft op het politiebureau, samen met enkele getuigen, zijn ogen gespoeld omdat de daders gebruik hadden gemaakt van peperspray. Hij komt vanmiddag aangifte doen. De vier mannen zijn opgesloten. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (05-006780)

Rijden onder invloed

Automobilist was zijn rijbevoegdheid al kwijt. Hij blies 1,8 promille.

Albergen

Met veel moeite konden agenten op zondag 16 januari 2005 omstreeks 1.32 uur een 66 jarige automobilist uit Almelo staande houden. De bestuurde negeerde het stopbord en het blauwe zwaailicht. Uiteindelijk werd het voertuig tot stilstand gezet aan de Van Koersveldweg in Albergen. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bleek dat hij tijdens zijn rit enkele fietsers had geraakt in Ootmarsum. Hierbij was geen schade ontstaan. De man had een rij-ontzegging omdat hij al vaker met alcohol achter het stuur had gereden. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 1,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-006720)

Rijden onder invloed

Automobilist blies een uitslag van 1,4 promille.

Vriezenveen

Op zondag 16 januari 2005 omstreeks 1.50 uur werd een 29 jarige automobilist uit Zutphen gecontroleerd op het Oosteinde te Vriezenveen. Hij blies een uitslag van 1,4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.(05-006719)

Belediging agenten

De politieagenten werden ook dit weekend beledigd en bedreigd

Twente

Enschede: Op zaterdag 15 januari '05 werden twee mannen van 19 en 34 jaar uit Enschede aangehouden op de Molenstraat in Enschede na het beledigen van politieagenten.I (05-006589)

Almelo: Op zondag 16 januari 2005 omstreeks 1.10 uur werd een 25 jarige man uit Almelo aangehouden op de Oranjestraat na het beledigen van agenten. Hij was het niet eens met een bekeuring die hij kreeg omdat hij geen verlichting op zijn fiets voerde. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol. (05-006699)

Hengelo: Op zondag 16 januari 2005 omstreeks 2.52 uur werd een 22 jarige man uit Hengelo aangehouden op de Molenstraat na het beledigen van agenten. ( 05-006743)

Enschede: Op zondag 16 januari 2005 omstreeks 2.14 uur werd een 28 jarige man uit Enschede aangehouden op de Willem Barenszstraat. Agenten moesten voor de tweede keer bij een woning zijn in verband met overlast. De man, die aldaar op visite was, vond het nodig de agenten enkele keren te beledigen. ((05-006751)

Almelo:Op zondag 16 januari 2005 omstreeks 3.10 uur werd een 22 jarige man uit Vriezenveen aangehouden op de Grotestraat. Agenten zagen dat één persoon uit een groepje stond te urineren. De 22 jarige man beledigde daarop de agenten en gedroeg zich zeer vervelend. Zowel de aangehouden man als de rest uit het groepje verkeerden onder invloed van alcohol. (05-006754)

---- --