Politie Zaanstreek-waterland


01:23 15-JAN-05
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER, NEKKERWEG
Bromfiets te water bij aanrijding
De politie heeft een 18-jarige man uit De Rijp aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser reed op de Nekkerweg twee fietsers achterop. Daarbij raakte hij de passagier op een van de fietsen waarna hij de macht over het stuur verloor en via de berm de naastgelegen sloot in reed. Iedereen bleef ongedeerd.
De bestuurder kreeg een rijverbod voor zeven uur en een proces verbaal, de bromfiets werd in beslag genomen voor technisch onderzoek naar het motorvermogen.

02:30 15-JAN-05
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Man licht gewond bij vechtpartij
Na een vechtpartij tussen twee mannen in een café aan de Koemarkt hield de politie een 21-jarige man uit Wijdewormer aan voor de mishandeling van een 23-jarige man uit Purmerend. Tevens werden er getuigen gehoord over de toedracht. Vermoedelijk is een ruzie over het gebruik van een barkruk de oorzaak van het conflict. De Purmerender liep een kleine snee boven zijn oog op.

10:03 15-JAN-05
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Aanhoudingen voor winkeldiefstal
De politie heeft twee winkeldieven aangehouden bij een bouwmarkt. Het tweetal, een 25-jarige vrouw en een 43-man uit Koog aan de Zaan, haalde gereedschap uit de verpakking en verstopte deze in hun kleding. Oplettend winkelpersoneel betrapte de twee en hield ze aan nadat zij de kassa's waren gepasseerd zonder de spullen te betalen.

10:47 15-JAN-05
loc.: PURMEREND, VEILINGHOF
Brand in keuken, drie bewoners naar ziekenhuis
Drie bewoners van een woning aan het Veilinghof moesten na een korte brand in de keuken ter controle op rookvergiftiging worden overgebracht naar het Waterland ziekenhuis. De brandweer stelde vast dat ondeugdelijke bedrading vermoedelijk heeft geleid tot kortsluiting en brand in de koelkast.

12:54 15-JAN-05
loc.: ZAANDAM, MEIDOORNSTRAAT
Politie zoekt drie verdachten poging overval in woning
De politie heeft een zoekactie en een buurtonderzoek gehouden in een poging drie vrouwelijke verdachten te kunnen achterhalen en aanhouden. De actie kwam opgang nadat de politie een melding had gekregen van een poging tot overval in een woning.
Het verdachte drietal was met een smoes op brutale wijze de woning binnengedrongen van een 67-jarige vrouw. Het slachtoffer werd door een van de vrouwen vastgehouden waarna de medeverdachten begonnen met het doorzoeken van de woning. Door het hevige verzet van de vrouw sloegen de drie verdachten na korte tijd op de vlucht waarna de politie gewaarschuwd werd.
De zoekactie waarbij meerdere eenheden en bikers betrokken waren leverde niets op. Aan de hand van de signalementen blijft de politie de komende dagen alert en uitkijken naar de verdachten. Tevens wil de politie graag in contact komen met mensen die mogelijk de verdachten in de richting van de Troelstralaan hebben zien weglopen. Een van de vrouwen droeg een bruin gebreid vest, beide andere droegen lange zwarte jassen tot op de enkels. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.
Uit de woning van het slachtoffer werd niets ontvreemd.


Volendam/Purmerend/Zaandam
Rustige nacht voor politie in de horecagebieden
In de uitgaanscentra van de drie gemeenten bleef het rustig. In Volendam voerde de Brandweer samen met de politie een controleronde uit naar de vergunningnaleving. Op de Koemarkt in Purmerend werd een 27-jarige man uit Purmerend aangehouden voor het in bezit hebben van een wikkel cocaïne. Op drie kleine conflicten na had de politie ook op en rond het Dam gebied een rustige nacht. Een aantal locaties werd gecontroleerd op de naleving van de sluitingstijden en de exploitatievergunning.


Alcoholcontroles Politie Noord-Holland: 57 aanhoudingen na 3486 blaastesten


Van vrijdagavond 14 januari tot zondagochtend + 5.00 uur hebben de politiekorpsen van Noord-Holland op 21 locaties gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol.

Tijdens de alcoholcontroles heeft de politie 3486 bestuurders laten blazen en hierbij werden 57 aanhoudingen verricht. De politie controleerde hierbij automobilisten, motorrijders en bromfietsers. Zeven automobilisten bleken zo ernstig onder invloed, dat hun rijbewijs direct is ingevorderd. Voor 52 bestuurders werd proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Daarnaast werden processen verbaal opgemaakt voor o.a. het rijden zonder rijbewijs, het onverzekerd rijden, het weigeren mee te werken aan een blaastest etc. De hoogste score werd genoteerd in de Haarlemmermeer. Daar blies iemand 1030 ug/l (tot 220 toegestaan).

Hieronder de resultaten per politiekorps:

Politie Noord-Holland-Noord Politie Kennemerland
Aantal blaastesten: 981 Aantal blaastesten: 1468
Aantal aanhoudingen: 13 Aantal aanhoudingen: 22
Hoogste alcoholgehalte: 660 (g/L. Hoogste alcoholgehalte: 1030 (g/L
Invorderingen rijbewijs: 1 Invorderingen rijbewijs: 2

Politie Gooi- en Vechtstreek
Aantal blaastesten: 600
Aantal aanhoudingen: 8
Hoogste alcoholgehalte: 610 (g/L
Invorderingen rijbewijs: 1

Politie Zaanstreek-Waterland
Aantal blaastesten: 437
Aantal aanhoudingen: 14
Hoogste alcoholgehalte: 930 (g/L
Invorderingen rijbewijs: 5

78 Politiemensen werkten mee aan de provinciale alcoholcontrole Noord-Holland.


---- --