1e persbericht van zondag 16 januari 2005

Eindhoven 16-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Gewapende overval

Zaterdagavond rond 19.50 uur heeft een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd op een cafetaria aan de Antwerpenlaan. De dader kwam de zaak binnen waar op dat moment vier vrouwen aan het werk waren. Hij plaatste een vuurwapen tegen het hoofd van een van hen en eiste dat ze geld uit de kassa in een tas deed. Toen dat niet vlug genoeg ging pakte de dader de lade van de kassa gooide de inhoud in de tas. Daarna liep hij te voet weg richting Arendonkstraat.

De dader is een donkere man van ongeveer 1.75 meter groot. Hij had een mager postuur. Hij droeg een donker kort jack en een beige bivakmuts met daar bovenop een zwart petje.

Nuenen: Voetbalwedstrijd eindigt met ruzie

Zaterdagmiddag rond 16.45 uur eindigde een voetbalwedstrijd aan de Sportlaan in een ruzie tussen spelers en publiek. Tijdens de wedstrijd waren de gemoederen al verhit. Toen de spelers naar de kleedlokalen liepen ontstond er ruzie. De ruzie ontaardde in een vechtpartij waarbij spelers maar ook publiek betrokken was. Een 15-jarige jongen uit Eindhoven sloeg tijdens de ruzie een 41-jarige trainer uit Nuenen met een flesje op zijn hoofd. De man liep daardoor een hoofdwond op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Tegen de jongen is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De politie doet verder onderzoek naar de juiste toedracht van de ruzie.

Hapert: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding, drie gewonden

Een dronken automobilist heeft zaterdag rond 19.00 uur op de N284 onder de gemeente Bladel een aanrijding veroorzaakt. Hij reed met zijn auto richting Eersel en kwam op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer. Een tegemoetkomende auto kon hem niet meer ontwijken. Die auto werd bestuurd door een 33-jarige man uit Bladel. Bij hem in de auto zaten zijn 30-jarige vrouw en hun baby van 1 jaar oud. De man en de baby hadden glas in hun gezicht en de vrouw is door de brandweer uit het wrak gehaald. Allen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De veroorzaker had gedronken. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van ruim 1 promille vast. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Heling bromfiets

De politie heeft zaterdag rond 19.25 uur op de Sint Willibrordstraat een 15-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Agenten zagen hem op een bromfiets rijden en bij het zien van de agenten ging hij er vandoor. Hij negerde stoptekens van de politie en reed bijna twee voetgangers omver. Hij werd na een korte achtervolging klem gereden. De jongen kon niet aantonen waar hij de bromfiets vandaan had. Hij is vaker met de politie in aanraking geweest en daarom werd de jongen ditmaal in verzekering gesteld. De bromfiets is waarschijnlijk gestolen. De politie doet verder onderzoek.

Geldrop: Geld weg na woninginbraak

Tussen dinsdag en zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Papenvoort in Geldrop. De inbrekers hebben een raam opengebroken en enkele honderden euros buit gemaakt.

Leende: Snelheidscontrole

De politie heeft zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Langstraat in Leende. Er zijn zeventig automobilisten bekeurd. De snelste reed 78 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Heeze: Snelheidscontrole

De politie heeft zaterdag tussen 15.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Geldropseweg in Heeze. Er zijn 64 overtreders op de bon gezet. De snelste reed 76 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.