2e persbericht van zondag 16 januari 2005

Eindhoven 16-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen vallen buschauffeur lastig

De politie heeft zaterdag rond 21.45 uur in de Sint Josephlaan een 18-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij viel met nog twee andere mannen een buschauffeur lastig. De drie wilden met één strippenkaart reizen. Toen de chauffeur de kaart wilde afstempelen bemerkte hij dat de kaart vervalst was. Met wat plakwerk was er een strippenkaart samengesteld. De politie werd gewaarschuwd. De 18-jarige bleek ook nog in het bezit te zijn van een jeugdmaandkaart van iemand anders uit Eindhoven. De man is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist vliegt uit de bocht

Zaterdagavond rond 23.15 uur is op de A2 onder Eindhoven een 36-jarige automobilist uit Schijndel met zijn auto uit de bocht gevlogen. De auto kwam op de zijkant in de berm terecht. De bestuurder had gedronken. Op het politiebureau werd bij hem een alcoholpromillage van
1,75 vastgesteld. De politie heeft het rijbewijs van de Schijndelnaar ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na zinloos geweld

De politie heeft zondag rond 3.00 uur in een horecazaak op het Stratumseind twee Eindhovenaren van twintig en tweeëntwintig jaar oud aangehouden. De twee hadden kort daarvoor zonder enige aanleiding een 28-jarige en een 27-jarige Eindhovenaar zodanig geslagen dat een van hen er een gebroken neus aan over hield. De ander liep een snijwond aan zijn kin op. De twee zijn ingesloten.

Eindhoven: Auto gestolen

Zaterdag is op het Helenahof een groene Renault Megane met het kenteken ZB-PR-71 gestolen.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen geparkeerde auto

Zondag rond 4.15 uur is een 21-jarige Eindhovenaar met zijn auto in Vaartbroek tegen twee geparkeerde autos gebotst. Na de aanrijding reed de veroorzaker door. De kentekenplaat van zijn auto bleef echter op de plaats van de aanrijding achter. Toen agenten naar zijn woonadres gingen werd er niet opengedaan. De voordeur moest door de politie worden opengebroken om de man te kunnen aanhouden. Hij werd binnen in de woning aangehouden. Later werd op het politiebureau bij hem een alcoholpromillage van ruim 1,1 vastgesteld. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Zondag rond 4.30 uur is op Neckerspoel een 19-jarige inwoner van Nederweert Eind aangehouden. Hij werd door agenten op heterdaad gepakt toen hij met een staaf ijzer probeerde het slot van een damesfiets open te breken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Geld en sieraden gestolen

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Forelstraat in Helmond. De ruit van de voordeur werd daarbij vernield. De daders hebben een geldkistje met geld en sieraden buit gemaakt.

Best: Lampen gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een winkel aan De Maas in Best. Met en baksteen werd er een ruit vernield. De inbrekers hebben ongeveer 30 assimilatielampen gestolen.

Best: Plasma TV gestolen

Zaterdagavond rond 20.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Gerstvelden in Best. De inbrekers wisten de voordeur te open omdat deze niet op het nachtslot zat. Ze hebben een plasma tv van ruim 3000 euro gestolen.

Best: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Zaterdagnacht rond 2.45 uur is in de Molenstraat in Best een 42-jarige man uit Venhorst aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van ruim
1,55 vast. Het rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Geld gestolen

Bij een cafetaria aan de Sint Jozefstraat hebben onbekenden zaterdagavond na 18.30 uur enkele duizenden euros gestolen. Bij de eigenaar kwam s avonds een groep van vier mannen en twee vrouwen in de zaak. Ze hadden veel belangstelling voor de bereiding van het eten. Nadat de groep vertrok bleek dat hun bestelde eten niet hadden opgegeten en dat de er geld weg was uit het kantoor van de zaak.