Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Julius Peters stopt als teamdierenarts twee- en vierspan paarden

16/01/2005

Ermelo, 16 januari 2005
Julius Peters stopt als teamdierenarts mennen twee- en vierspan paarden. De uit Appelscha afkomstige Peters heeft deze functie zeven jaar lang met veel inzet en enthousiasme vervuld.

Peters was begeleidend teamveterinair vanaf het WK 1998 in Pratoni del Vivaro. Sindsdien begeleidde hij zowel de twee- als vierspannen naar vele belangrijke wedstrijden en kampioenschappen. Julius Peters: "De uitdaging zeven jaar geleden bij het aantreden als teamdierenarts van de twee-en vierspannen was om het vertrouwen van de menners te winnen. Ze moeten voelen dat wij als begeleider niet tegen hen zijn, maar er juist zijn voor hen en hun paarden.Dit is de manier om op kampioenschappen zo hoog mogelijk te eindigen. Jammer genoeg is gebleken dat er geen vertrouwen meer is vanuit de menkaders in mijn persoon. Daarom treedt ik terug."

Peters heeft besloten om naast zijn reguliere werk als dierenarts in Friese Oosterwolde ook een nieuwe uitdaging aan te gaan: Hij wil de paardentandheelkunde uitbreiden met het vullen van aangetaste paardentanden en -kiezen.
Bron: KNHS