Politie Zeeland


Z-324-2005 Ruit vernield met biljartbal Sluis

In een cafe in Sluis is vannacht omstreeks 00.37 uur een ruit van 0,90 bij 1,70 meter vernield.
Een 24-jarige man uit Sluis had ruzie gekregen met een andere cafebezoeker. De ruzie was nogal hoog opgelopen en daarom vond de 24-jarige het nodig met een biljartbal te gaan gooien. Deze raakte echter uit koers en ging dwars door een ruit van het pand. De 24-jarige man uit Sluis is aangehouden op verdenking van vernieling. Hij is gehoord en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Nadat de man het politiebureau weer verlaten had ging hij op weg naar zijn auto en wilde hierin wegrijden. Omdat de agenten vermoedden dat de man, door alcoholgebruik, niet meer in staat was naar behoren zijn auto te besturen, zonder gevaar voor zichzelf en anderen, hebben zij hem een rijverbod van zes uur gegeven.


Z-325-2005 Zware mishandeling Terneuzen

In een woning aan de Plataanstraat in Terneuzen is vannacht, rond 04.00 uur, een 15-jarige jongen zwaar mishandeld.
De jongen werd wakker van een knal die hij hoorde. Even later bleek dat de voordeur van de woning was ingetrapt. Hij zag, toen hij poolshoogte ging nemen, een man op de trap staan. Hij heeft de man. Tijdens een worsteling, van de trap geslagen en hierbij is de ruit van de voordeur vernield. De 15-jarige jongen is bij de worsteling in zijn gezicht gestoken met een steekwapen. Hij heeft zich hiervoor in het ziekenhuis moeten laten behandelen. De verdachte van de steekpartij is later, rond 04.47 uur, aangehouden in de Rossinistraat in Terneuzen. Hij zit nog vast en wordt verhoord. De verdachte betreft een 49-jarige Terneuzenaar, en een bekende van het slachtoffer. De aanleiding voor de steekpartij is nog onbekend.


W-326-2005 Onder invloed Middelburg

Een 23-jarige Middelburger is vannacht omstreeks 02.49 uur, betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed over het Groene Woud in zijn woonplaats toen hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.


O-327-2005 Vernieling auto's Kloetinge

Vannacht zijn, van een aantal auto's, de buitenspiegels vernield.
Alle auto's stonden geparkeerd in de omgeving van de Schimmelpenninckstraat in Kloetinge. Een schadebedrag is niet bekend.


O-328-2005 Aangehouden terzake belediging

Omstreeks 04.15 uur vannacht is een 33-jarige man uit de gemeente Borsele aangehouden omdat hij politieagenten beledigde.
De man had, volgens eigen zeggen, onderdak voor de nacht nodig, en daarom ging hij maar een paar surveillerende agenten uitschelden. Hierop werd de man aangehouden, maar niet voor lang, want na een kort verhoor stond hij, met een boete rijker, weer op straat.