Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio NHN, zondag 16 januari

Den Helder 16-01-2005 - 15.30 uur

Alcoholcontrole: 13 aanhoudingen na 981 blaastesten (tevens homepagebericht)

Alkmaar, zondag 16 januari 2005.

De politie Noord-Holland Noord heeft in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 januari meegewerkt aan een Provinciale alcoholcontrole. In deze regio moesten 981 bestuurders meewerken aan een blaastest, waarna er 13 werden aangehouden en mee moesten naar het bureau voor een ademanalyse.

Er werd gecontroleerd op diverse locaties rond Hoorn en Alkmaar. De hoogste score was voor een 41-jarige automobilist uit Alkmaar. Hij werd gecontroleerd op de Noorderkade en blies aan het bureau 660 ug/l, precies driemaal de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen. Bij de controles in deze regio werden 16 agenten ingezet. De politie Noord-Holland Noord blijft zich, ook in 2005, extra inzetten om het rijden onder invloed van alcohol tegen te gaan. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te vergroten.

In 2004 hebben in totaal 69.596 bestuurders in deze regio een blaastest afgelegd. Tegen 1737 van hen werd een proces-verbaal opgemaakt. Er is dan ook sprake van een behoorlijke pakkans.

Vechtpartij door politie in kiem gesmoord

Den Helder, zaterdag 15 januari 2005.

Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie van een groep van zes jongens in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar uit Den Oever de melding dat zij werden lastig gevallen door een groep van zeven jongens uit Den Helder in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar.

Kort hierna kwam het tot een treffen op het station aan de Middenweg waar de politie vrijwel meteen verscheen. Op dat moment waren er van de Helderse kant al klappen gevallen, waaronder een met een honkbalknuppel. Het letsel bleef beperkt tot enkele blauwe plekken. Bij de komst van de agenten stoof de Helderse groep uiteen. Twee Helderse verdachten van 14 en 18 jaar konden nog worden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld. De knuppel werd niet aangetroffen.

Aanleiding van de ruzie waren vijandigheden over en weer in een restaurant aan het Bernhardplein, vooral op basis van de kleding die de jongens droegen. De groep uit Den Oever was gekleed in camouflagekleding en de groep uit Den Helder droeg een soort skatekleding.

De politie stelt een nader onderzoek in. Er worden meer aanhoudingen verwacht. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie: 0900-8844.

Diefstal uit woning

Middenmeer, zaterdag 15 januari 2005.

Een oudere man deed vandaag aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Stevinstraat. Hij ontdekte zaterdagmorgen dat er een bankpas en enkele sieraden waren gestolen uit de slaapkamer. Dit moet gebeurd zijn op vrijdagmorgen toen er een raam op een kier stond. Er waren geen sporen van braak.

Inbraak woning

Hoorn, zaterdag 15 januari 2005.

In de middaguren is er ingebroken in een woning aan de Reiger. De bewoner was een half uur van huis toen de dader zijn slag sloeg. Een keukenraam aan de achterkant werd open gebroken. Uit het huis werden ondermeer een spelcomputer, een mobiele telefoon en enkele sieraden weggenomen.

Flatscreens in trek

Alkmaar, zondag 16 januari 2005.

In de gehele regio is een trend bij woninginbraken waar te nemen. De afgelopen tijd worden er regelmatig flatscreen TVs meegenomen.

Zaterdagavond ontdekte een bewoner van een huis aan de Hofstede in Egmond aan de Hoef dat er bij hem thuis was ingebroken. Ook hier was een LCD-breedbeeld TV gepikt evenals een dvd-speler, een tuner, sieraden en een laptop. De dader is binnen gekomen na het inslaan van een raam nadat het openwrikken van dat raam was mislukt.

In Alkmaar is er eveneens zaterdagavond een Flat-TV meegenomen bij een woninginbraak aan de Van Houtenkade. Tevens werd er een laptop en een digitale fotocamera gestolen. Ook hier werd een raam ingeslagen, ditmaal van de achterdeur, nadat eerst was geprobeerd die deur open te breken. De TV is van het merk Philips en heeft een nieuwwaarde van 3700 euro.

De politie adviseert eigenaren van dure TVs om extra maatregelen tegen inbraak te nemen. Zie hiervoor ook:
www.politie.nl/Noord-Holland_Noord/Preventie

Belediging

Hoorn, zondag 16 januari 2005.

Een 41-jarige man uit Zwaag is vannacht omstreeks 01.00 uur op de Huesmolen aangehouden omdat hij zich bemoeide met een politiecontrole en de agenten beledigde.

De agenten waren bezig met de controle van een automobilist toen de verdachte langsliep. Hij vond de controle belachelijk en noemde de agenten Fucking Nazis. Hierop werd hij meegenomen naar het bureau en kreeg hij een proces-verbaal.

Alles overhoop bij woninginbraak

Hoogwoud, zondag 16 januari 2005.

Na een gezellige avond bij vrienden keken de bewoners van een huis aan de Groene Wuiver vanmorgen om 01.30 uur vreemd op toen ze bij thuiskomst zagen dat er was ingebroken. Alle kasten in het huis waren opengemaakt en de inhoud van de lades was op de grond gesmeten. Alles was doorzocht tot aan de schuur aan toe. Op het eerste gezicht wordt alleen een portemonnee met inhoud en een tv-decoder vermist. De dader is binnen gekomen na het openbreken van een raam.

Brandstichter op heterdaad aangehouden

Alkmaar, zondag 16 januari 2005.

Naar aanleiding van een melding van brandstichting in een container aan de Spilstraat, omstreeks 02.20 uur, gingen agenten op een mountainbike vannacht extra surveilleren in die omgeving. Van een getuige hadden ze een signalement gekregen van drie jongens. Kort hierna zagen ze een van hen, een 19-jarige jongeman uit Oudkarspel, voorover in een vuilcontainer hangen aan de Schoenmakerstraat. Kort hierna kon deze verdachte, in samenwerking met de bemanning van een surveillancewagen, worden gearresteerd. De 19-jarige jongeman is vorig jaar ook al eens aangehouden wegens brandstichting en heeft inmiddels bekend dat hij vannacht bij drie containerbrandjes betrokken was. Hij is in verzekering gesteld. Naar de overige twee verdachten wordt nog een nader onderzoek ingesteld.

Meisje bijt agent

Wervershoof, zondag 16 januari 2005.

Een 16-jarig meisje uit Hoogkarspel is vannacht om 03.00 uur aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Hoek nadat zij een agent in zijn bovenarm had gebeten.

De agent zag dat zij op straat ruzie had met een jongen. Ze probeerde de achteruitlopende jongen te slaan. De agent wilde de partijen scheiden en duwde met zijn arm tegen de schouder van het meisje. Hierna beet zij hem in zijn jas ter hoogte van zijn biceps. Haar tanden waren op de huid zichtbaar. Ze beet door en stopte pas toen zij van de agent een klap in haar gezicht kreeg. Ze werd ingesloten en na verhoor in de loop van de dag naar huis gestuurd met een proces-verbaal op zak. Ze verklaarde dat ze onder invloed was van drank en niet had gezien dat het om een agent ging.

Vechtersbaas aangehouden

Schagen, zondag 16 januari 2005.

Een 20-jarige man uit Hippolytushoef is vannacht omstreeks 03.50 uur aangehouden op de Nieuwstraat. Hij was dronken en zocht ruzie. Nadat hij aan het bureau was afgekoeld werd hij naar huis gestuurd met een bekeuring op zak.