Politie Zuid-Holland-Zuid

16/1 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

16-01-2005 - Weekendpersberichten district II

WINKELDIEF AANGEHOUDEN POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 14 januari op de Gasthuisstraat aangehouden. Hij kort daarvoor zou voor zon 1400 euro aan parfums en eaux de toilet hebben gestolen uit een winkel aan de Krijtstraat. Drie onbekende jongemannen waren getuige van de diefstal en waarschuwden een agent die op de fiets surveilleerde. De agent zette, samen met de jongens en een medewerker van Stadstoezicht de achtervolging in en kon hem kort daarop aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld. Na zijn heenzending is de man direct opnieuw aangehouden; hij bleek nog een gevangenisstraf van 74 dagen open te hebben staan. Hij is daarop ingesloten.
Doordat de agent alleen was en al zijn aandacht aan de verdachte moest besteden, kon hij de gegevens van de drie behulpzame jongens niet noteren. De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met de drie en vraagt hun zich te melden bij de politie of te bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

ALCOHOL
DISTRICT - Een weekend controleren leverde de volgende oogst aan onder invloed zijnde weggebruikers op:
Een 18-jarige man uit Papendrecht liep op 15 januari op de Da Costastraat in zijn woonplaats tegen de lamp. Hij kreeg een rijverbod van vier uren. Een 39-jarige man uit Sliedrecht bleek op de Sperwerstraat in Sliedrecht teveel op te hebben: twee uren rij-ontzegging. Op de Veerweg in Papendrecht liepen op 15 januari een 32-jarige automobiliste uit Papendrecht, een 45-jarige plaatsgenoot en een 44-jarige plaatsgenote tegen de lamp: respectievelijk twee, vijf en een uur rijverbod. Een 34-jarige man uit Papendrecht bleek bij een alcoholcontrole op de Randweg N3 bij Papendrecht teveel op te hebben: vijf uren rij-ontzegging. Daar liep ook een 23-jarige man uit Dordrecht tegen de lamp: 1 uur niet rijden.
Op 16 januari liep een 26-jarige man uit Dordrecht tegen de lamp op de Vrijheer van Eslaan in Papendrecht. Hij mocht drie uur niet meer rijden. Op dezelfde locatie werd een 52-jarige man uit Lekkerkerk aan een ademtest onderworpen: een uur niet rijden. Een 21-jarige alcomobilist uit Leerdam werd op de Franklinlaan in Gorinchem staande gehouden: vijf uur niet rijden.

BRAND IN BLOKHUT
SLIEDRECHT Een blokhut aan de Waalstraat is in de vroege ochtend van 15 januari volledig uitgebrand. In en rond het pand waren geen mensen aanwezig, maar wel een aantal dieren, waaronder kippen en konijnen in kooien, die gered konden worden. Dat gold niet maar de hond van de eigenaar die in de blokhut lag te slapen. Het dier kwam in de vlammen om. Ook een boomhut, die door kinderen vlakbij de blokhut was gebouwd, viel ten prooi aan de vlammen. Kort voor de brand waren er bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale al meldingen binnengekomen van brandjes in vuilcontainers in de buurt. Mede daardoor wordt brandstichting niet uit gesloten. De Technische Recherche doet onderzoek.

BRIEVENBUS VERNIELD JONGEREN AANGEHOUDEN
LEXMOND De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 15 januari zeven jongeren in de leeftijd van 17 tot 19 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vernieling van een brievenbus aan de Hei- en Boeicopseweg in Hei en Boeicop. Zes van de zeven wonen in Leerdam, een in Nijmegen. De brievenbus werd even voor 22.00 uur door vuurwerk vernield, waarbij diverse poststukken beschadigd raakten. De politie startte direct een onderzoek dat leidde naar Lexmond waar de zeven jongeren op de Kortenhoefseweg werden aangehouden. Twee van hen, beiden 18 jaar en uit Leerdam, zijn voor de nacht ingesloten. De overigen, vier jongens en een meisje, werden na verhoor in vrijheid gesteld

VERLOREN SLEUTEL LEVERT ADERLIJKE BLOEDING OP
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 28-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is op 15 januari met een aderlijke bloeding aan zijn been naar het ziekenhuis vervoerd. De man was eerder in de nacht thuisgekomen, maar was zijn sleutel kwijt. Daarop besloot hij de ruit van zijn voordeur in te trappen met de bloeding als gevolg. De man verbond zijn wond door tie-raps aan te brengen en ging slapen. Buren waarschuwden de politie nadat zij veel bloedsporen aantroffen. Bij het wakker maken begon de wond opnieuw heftig te bloeden waarna een ambulance gewaarschuwd werd.

WONINGINBRAAK
ALBLASSERDAM Bij een woninginbraak aan de Weversstraat zijn op 15 januari sierraden en geld buitgemaakt. Onbekenden forceerden het slot van een deur. Ook een nabijgelegen woning in dezelfde straat was op dezelfde dag slachtoffer van inbraak. Daar werden sierraden weggehaald en werd een slot vernield. De Technische Recherche doet in beide zaken onderzoek.