Politie Zuid-Holland-Zuid

16/1 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-01-2005 - Weekendpersberichten district I

TWEE AGENTEN GEWOND BIJ AANHOUDING
DORDRECHT Twee agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid zijn op 15 januari gewond geraakt toen zij twee mannen van 19 en 26 jaar, beiden uit Dordrecht, op de Voorstraat wilden aanhouden. De 27-jarige had Sieg Heil tegen een van de agenten geroepen, waarop een van de agenten hem wilde aanhouden. De 26-jarige had hier duidelijk geen zin in, waarop de agent hem wilde boeien. Daarbij ontstond een worsteling waarbij de agent en de ter plaatse gekomen collega diverse klappen en trappen kregen. Ook de 19-jarige mengde zich in de vechtpartij. Eén agent liep sneden op zijn voorhoofd en neus op en zijn bril werd vernield. De andere agent liep kneuzingen aan zijn lies, hand, been en oog op. Beide agenten zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld. Eén van de twee agenten moest zich direct ziek melden. Met de hulp van assisterende agenten konden de twee alsnog aangehouden worden. Ook nadat de verdachten geboeid waren, bleven ze zeer agressief. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

BEROVER AANGEHOUDEN
DORDRECHT De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 14 januari een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van beroving van een 20-jarige vrouw uit Zwijndrecht. Zij fietste op 3 januari op de Voorstraat toen plots een man haar bij haar arm greep. Ze viel bijna van haar fiets, liet haar mobieltje vallen en vluchtte fietsend weg. De politie startte direct een onderzoek dat leidde tot de identiteit van de verdachte. De verdachte is op de Bilderdijkstraat aangehouden en in verzekering gesteld. De gestolen mobiel is in beslaggenomen.

VIER WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een medewerker van een beveiligingsbedrijf en agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 14 januari vier Rotterdammers van 21, 22, 23 en 27 jaar oud op de op de Lange Breestraat (de 27-jarige) en de Korte Breestraat (de overigen) aangehouden. Twee van hen zouden in een winkel aan de Voorstraat truien in een tas hebben gestopt waarbij de anderen op de uitkijk stonden. De beveiligingsmedewerker betrapte hen en volgde hen de winkel uit. Daar wilde hij een van de mannen met de tas zijn hand aanhouden, waarop deze wegrende. Na een achtervolging kon de 27-jarige in de Lange Breestraat worden aangehouden. De inmiddels gearriveerde agenten ontfermden zich over de andere drie. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.

VERWARDE MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 43-jarige man uit Dordrecht is op 14 januari in het psychiatrisch ziekenhuis op de Overkampweg aangehouden. Hij was verward, had gedronken en gedroeg zich agressief. Toen een van de personeelsleden hem daarop aansprak pakte de verdachte een aantal messen. Ter plaatse gekomen agenten moesten pepperspray gebruiken om de verdachte voor hun en zijn eigen veiligheid aan te kunnen houden. Hij is ingesloten.

ALCOHOL
DISTRICT Diverse weggebruikers hadden dit weekend teveel alcohol gedronken:
Op de Nijverheidsweg in Hendrik-Ido-Ambacht liep op 14 januari een 43-jarige automobiliste uit Papendrecht tegen de lamp: twee uren rijverbod. Een 27-jarige man uit Zwijndrecht werd op 14 januari op de Ringdijk aldaar aangehouden: hij kreeg een rijverbod van zeven uren en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 51-jarige man uit Zwijndrecht werd op de Ter Steeghering in zijn woonplaats gecontroleerd; hij kreeg een rijverbod van een uur. Ook een 34-jarige Barendrechter had teveel op en werd op de Ter Steeghering gecontroleerd. Resultaat: vijf uur niet rijden.
Een 19-jarige man uit Rotterdam werd op 15 januari op de autosnelweg A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht gecontroleerd. Hij kreeg een rijverbod van twee uren. Op de Langeweg in Zwijndrecht reed een 67-jarige man uit Zwijndrecht met teveel op: een rijverbod van een uur. Een 21 jarige Zwijndrechter reed op 15 januari op de Officiersvliet in zijn woonplaats tegen een lantaarnpaal en werd betrapt: vijf uur niet rijden. Een 19-jarige Zwijndrechtenaar werd op 15 januari op Dr Boutensstraat in zijn woonplaats onderworpen aan een ademtest die uitwees dat hij zóveel op had, dat zijn rijbewijs zou zijn ingevorderd. Dat bleek de man echter niet te hebben. Op de Kappeijne van de Copelloweg werd op 16 januari een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij zou op het Damiatebolwerk in Dordrecht tegen een auto en een boom zijn aangereden. De man bleek teveel alcohol op te hebben en kreeg een rijverbod van acht uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie doet onderzoek naar de aanrijding.

RELATIEMISHANDELING
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Rotterdam is op 15 januari op de Colijnstraat aangehouden op verdenking van mishandeling zijn 31-jarige vriendin. De man zou haar diezelfde dag in haar gezicht en op haar hoofd hebben geslagen, waarbij het slachtoffer diverse kneuzingen, een bloedneus en een hersenschudding opliep. De twee hadden ruzie oer hun relatie. De man is in verzekering gesteld.

BEDRIJFSINBRAKEN
DORDRECHT Bij een inbraak in een bedrijf aan de Madame Curiestraat zijn tussen 14 januari en 15 januari diverse dozen met bestuurbare race-autos ontvreemd. Onbekenden forceerden het dak. Zes dozen werden in de buurt teruggevonden. De Technische Recherche is voor onderzoek ingeschakeld.
HENDRIK-IDO-AMBACHT Sigaretten en krasloten zijn de buit van een inbraak in een winkel aan De Schoof. Deze vond in de avond/nacht tussen 14 januari en 15 januari plaats. De daders vernielden een ruit. De Technische Recherche is voor onderzoek ingeschakeld.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 34-jarige man uit Zwijndrecht is op 15 januari op de Voorstraat aangehouden. Hij zou een 29-jarige plaatsgenoot daar hebben geschopt, geslagen en bedreigd. De twee hadden al eerder ruzie gehad, wat blijkbaar niet bevredigend was opgelost. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek.

ACHTERVOLGING
DORDRECHT Na een achtervolging door diverse straten in Dordrecht is op 15 januari op de Jacob Marisstraat een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Een motoragent zag hem op het Spuiplein op een bromfiets met verouderd verzekeringsplaatje rijden en wilde hem staande houden. De bromfietser reed echter als een haas weg en reed op het Geldelozepad tegen de agent aan, waardoor deze met motor en al viel. Daarop volgde een achtervolging waarbij de verdachte alle mogelijk verkeersovertredingen beging en bijna een klein jongetje aanreed. Op de Huygensstraat reed de verdachte opnieuw tegen dezelfde motoragent aan, die daardoor wederom viel. Uiteindelijk kon de man op de Jacob Marisstraat door andere agenten alsnog worden aangehouden. De motoragent liep door de vallen kneuzingen aan zijn heup en knie op. Van de motorfiets raakten onderdelen beschadigd. De verdachte weigerde een bloedproef af te laten nemen en is in verzekering gesteld. De bromfiets bleek niet het eigendom van de verdachte. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het voertuig.

INBREKER OVERLOPEN EN AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 24-jarige man uit Rotterdam is op 15 januari op Het Tasveld aangehouden. Bewoners van een woning aan de Ring overliepen dezelfde dag een inbreker toen ze thuiskwamen en waarschuwden direct de politie. Een ter plaatse gekomen motoragent had de inbreker snel in zicht en dwong hem te stoppen. De verdachte is in verzekering gesteld. Van de woning was de achterdeur geforceerd, maar er bleek niets gestolen.

WONINGINBRAKEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij een inbraak in een woning aan de Ring zijn op 15 januari vier geluidsboxen gestolen. Onbekenden wisten een poortdeur in de tuin en een schuifpui open te maken. De bewoners waren thuis en hoorden een vreemd geluid en namen poolshoogte. De inbreker(s) waren toen al gevlogen. De politie doet onderzoek. Dordrecht Twee dvd-spelers, een televisie, sleutels en een paar schoenen zijn de buit bij een inbraak in een woning aan de Adriaen van Ostadelaan die op 15 of 16 januari heeft plaatsgevonden. De inbrekers kwamen op nog onbekende manier naar binnen. De Technische Recherche doet onderzoek.